maanantai 3. kesäkuuta 2019

Chilipähkinäkuorrutetut jauhelihapihvit


 Nämä olivat kivaa vaihtelua tavallisille jauhelihapihveille. Ohje löytyi Yhteishyvän sivuilta. Meiltä ei yllättäen löytynyt korppujauhoja, joten korvasin ne sipulikeitolla. Ja koska sipulikeitto on niin mausteista, en lisännyt mustapippurin lisäksi mitään muita mausteita. Ja toivathan chilipähkinätkin vähän mausteisuutta. 
Väittäisin, että nämä sopisivat hyvin myös hampurilaisten väliin. 😋


Chilipähkinä-jauhelihapihvit


2 dl chilipähkinöitä
1 dl kermaviiliä
½ pss sipulikeittoa
jauhettua mustapippuria
1 kananmuna
500 g jauhelihaa

Murskaa chilipähkinät karkeaksi rouheeksi. Mittaa kulhoon sipulikeitto ja kermaviili 5 minuutiksi. Sekoita joukkoon puolet chilipähkinärouheesta, kanamuna, jauhettu mustapippuri ja jauheliha. Kääntele ainekset huolella sekaisin. Muotoile mureketaikinasta pihvejä. Painele pihvien toinen pinta pähkinärouheessa. Paista pihvejä öljyssä pannulla ensin pähkinäpuolelta noin 3 minuuttia. Käännä ja paista kypsiksi.


Pihvien kanssa oli tarjolla uusia perunoita (uunissa paahdettuna), paistettua sipulia, fetasalaattia sekä coleslawta.


 Pari viikkoa sitten lauantaina tiputimme veneen vesille Salon Vuohensaaresta tarkoituksenamme lähteä ihan vaan "hengaileen" merelle. Ja koska meidän tapauksessa ikinä mikään ei mene ihan näps ja kops, niin ei nytkään. Vene tuli suoraan ensihuollosta ja äkkiä voisi ajatella, että koska vene on juuri huolettu, niin se olisi vain ajoa vailla. Mutta nepä olikin näppärästi tyhjentäneet veneen akun huollon aikana, eikä lähtenytkään vene käymään. Siinä saattoi muutama ärräpää lennellä. 😆 Kaiken lisäksi oltiin just saatu Viski veneeseen, koska sekään ei ole aina niin yksinkertaista. On kovin kiva, kun näitä veneenlaskupaikkoja / satamia ei aina suunnitella ihan niin pitkälle, että onko niistä helppo hypätä veneen kyytiin. Enkä nyt tarkoita pelkästään koiria, vaan ihan voi huonompijalkaisilla ihmisilläkin olla vaikeuksia.


Onneksi apu oli suht lähellä ja saimme veneen käyntiin ja pääsimme lähtemään. Reissu ei kuitenkaan ollut se kaikista mukavin ja rentouttavin 😖 koska kuuma tuuleton päivä ja paksuturkkinen koira pelastusliiveineen veneessä, jossa varjopaikkoja on tasan nolla. Mun mielestä just viime kesänä tehtiin päätös, että ei oteta tällaisina päivinä sitä koiraa veneeseen, ja kuinka ollakaan se taas oli mukana. Eli kalastuksesta ei tällä reissulla tullut oikein mitään. Kun pidit veneen hetkenkin paikallaan, tuli Viskillä niin kuuma, että siinä meinas vähän kaikilla hermo palaa... 🙈


Onneksi ruoka sentään oli hyvää ja maittavaa!😅


Toivotaan seuraavalle reissulle parempaa fiilistä, veneeseen täyttä akkua ja vähän vähemmän paahtavaa auringonpaistetta, kiitos 😁😇 Josko vaikka seuraavalla reissulla saatais keskittyä myös kalastamiseen....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)