tiistai 4. kesäkuuta 2019

Raparperikääretorttu


Mun mielestä on ihan älyttömän kiva, että vapaapäivinä jääkaapista löytyy jotain herkullista tarjottavaa kahvin kanssa. Se jotenkin vaan kruunaa aina vapaapäivät.
Vielä oli muutama varsi raparperia jäljellä, joten selväähän se oli että jotakin raparperileivonnaista oli tehtävä.
Tämän kääretortun ohje löytyi K-ruoka-sivuilta. Ja tämä oli ihan TÖRKEEN hyvää! Syötiin ekat palat noin 1,5 tuntia siitä kun olin laittanut valmiin kääretortun jääkaappiin ja se oli jo silloin ihanan maukasta. Olin varoiksi ostanut yhden ylimääräisen kermapurkin, että jos torttu on kuivaa, niin päällystän sen kermalla. Mutta tämä kääräri on kaukana kuivasta. Päinvastoin.

Mulla ei ollut ohjeen mukaisesti kuiva-ainakaapissa perunajauhoja, mutta käytin sen sijaan soija-ja vehnäjauhoja. 

Raparperikääretorttu


Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
½ dl soijajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 n. 5 dl raparperia paloiteltuna

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkoista suklaata
2 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

 Leikkaa ohuet raparperin varret pitkittäin puoliksi ja paksummat varret neljään osaan. Leikkaa varret vajaan puolen sentin paloiksi.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista kun vatkaimella piirretty kuvio pysyy vaahdon pinnalla. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi, älä vatkaile. Lisää raparperikuutiot ja kääntele sekaisin.
 Voitele leivinpaperi kevyesti. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Ripottele sillä aikaa sokeria toiselle leivinpaperille. Kumoa kuuma torttulevy sen päälle ja irrota vanha paperi heti. Anna levyn jäähtyä.
Nosta tuorejuusto huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa miedolla teholla mikrossa ja anna jäähtyä. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Sekoita valkosuklaa tuorejuustoon ja kääntele seos kermavaahtoon.
Levitä täyte jäähtyneen torttulevyn päälle. Jätä levyn yläreuna täyttämättä, ettei täyte pursua ulos rullasta. Kääri levy kääretortuksi, nosta tarjoilualustalle, peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin asettumaan pariksi tunniksi tai yön yli.



Kolme vuotta sitten tuo mieheni teki meille pikapikaa pienen terassin navetan päätyn. Terassi tehtiin ihan vaan terassilaatoista, tarkoituksena että se ehkä joskus tehtäisiin oikein kunnolla laudasta.
👉Täältä voit käydä lukemassa miniterassin "harjakaisista".



Kolmessa vuodessa terassi alkoi kasvaa jo niin pahasti ruohoa, että nostimme kaikki laudat ylös, nypimme ruohot pois, laitoimme suodatinkankaan alle ja siihen sora päälle. Josko taas saataisiin hetki lisäaikaa ennen kuin rikkaruohot alkavat kasvamaan.



Vielä pitäisi hommata muutama kukka terassille ja taas kelpaa siinä istuskella. Tämä on ehdottomasti yksi mun lempipaikoista meidän kotona. Tähän ei koskaan sada, toisin kuin saunan terassille. Ja tästä on myös ihan kivat maisemat!




Ja jos kävitte katsomassa tuon postauksen vuodelta 2016, niin muutoksena tähän vuoteen meiltä puuttuu grilli terassilta. Siitä syystä että tuo meidän kaasugrilli paloi puhki ja nyt grillailut tapahtuu kahden pienen pallogrillin avulla. Tosin ei olla vielä edes grillikautta avattu, mutta vastahan se kesäkin virallisesti alkoi... 🙈


4 kommenttia:

  1. Tuliko tuosta raparperista rakenteeltaan millaista? Jäikö kovaksi? Näyttää ihanalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leikkasin raparperit todella pieniksi, koska mietin ihan samaa että kerkeekö ne muka kypsymään kääretorttupohjan lyhyellä paistoajalla. Mutta ihan pehmeitä olivat! :) Tämä oli kyllä yksi parhaista koskaan maistamistani kääretortuista. <3

      Poista
  2. Olinpa yllättynyt, kun huomasin, että raparperi menee taikinaan - ei täytteeseen! Testiin menee ehdottomasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli ihan samanmoinen reaktio kun ekan kerran ohjetta vilkasin. Mutta tämä oli todellakin positiivinen yllätys, testaa ihmeessä!!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)