perjantai 30. elokuuta 2019

Mustion Linna


Josko taas olisi sen verran ylimääräistä aikaa ja energiaa, että jaksaisi ja ehtisi istahtaa hetkeksi alas ja palata takaisin blogin kimppuun. Päivitettävää olisi vaikka kuinka ja paljon. Välillä sitä oikein odottaa, että tulisipa se sateinen päivä sieltä, niin olisi hyvä syy istua koneen ääressä blogia päivittelemässä. 😁


Mutta palataanpa ajassa aika paljon taaksepäin, ihan peräti heinäkuun loppupuolelle. Pidimme silloin viikon kesäloman ja sinä aikanahan piti tietenkin ehtiä paljon kaikenlaista. Mies oli yhdelle päivälle sopinut kalareissun Lohjanjärvelle ja minä & Viskihän ängettiin mukaan ja tehtiin omat matkasuunnitelmamme. Katselin kartasta ja netistä, että mitä nähtävää siinä lähiseudulla olisi. Ja koska oltiin jo niin lähellä Mustion Linnaa, niin pakkohan siellä oli käydä kääntymässä. 


Itse Mustion Linnaan en päässyt tutustumaan, koska Viski oli mukana ja keli niin kuuma ettei voinut autoon jättään hetkeksikään. Mutta puutarhassa riitti kyllä ihmeteltävää muutamaksi tunniksi. Mustion Linnahan ei varsinaisesti muistuta mitään linnaa, vaan enemmänkin suurta kartanoa. Ja kartano se taitaa ollakin. En tiedä mistä tuo linna -nimitys tulee. Mustion Linna on joka tapauksessa Suomen suurin ei-kirkollinen puurakennus.Linnan puutarha-alue oli aivan käsittämättömän upea!! ❤ En tiedä osuttiinko puutarhan kukoistuksen kannalta juuri parhaimpaan aikaan vai ei, mutta upea se oli joka tapauksessa. Monessa paikkaa on sanottukin, että miksi lähteä Versailles'n puutarhaan kun meillä on Mustion Linna. Paljon polkuja, patsaita, kukkia, pensaita ja ehkä hauskin juttu oli lummepolku. Vähän yritin tunnustella, että olisiko myös puutarhassa ollut jotain "kummitustunnelmia", mutta en ainakaan päiväsaikaan mitään huomannut! 😁 Ehkä siellä oli vähän liikaa ihmisiä. Mutta en ehkä silti uskaltaisi Mustion Linnan hotellissa yöpyä... 👻 Ravintola oli aivan upea! Ja siis ihastelin sitä vaan ulkopuolta, koska Viski oli mukana. Ravintola oli sen verran hienon näköinen, että en edes tohtinut mennä kysymään saisiko koiran kanssa tulla terassille. 


Kuvausmiljöönä Linnan alue oli mitä upein ja veikkaankin että siellä on aika monet "merkkipäiväkuvaukset" tehty. Juhlapaikkanakin se on aika ainutlaatuinen. 


Mustion Linnan historiasta voit käydä lukemassa 👉 täältä.

2 kommenttia:

  1. Onpa siellä kaunista! En ole ikinä käynyt. Asia pitänee korjata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti Mustiolle käymään jos siellä päin ajelee. On kyllä näkemisen arvoinen paikka. Ja vierailu paikalla olevaan ihanan näköiseen ravintolaan varmasti kruunaa koko reissun! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)