Heipä hei, pitkästä aikaa blogin parissa. On ollut vähän taas inspiraation puutetta. Ulkohommat kutsuu enemmän kuin läppäri sisällä.
Mutta tämä kakkuresepti on pakko tulla kirjaamaan ylös, koska oli niin helppo ja niin herkullinen että tulen ihan varmasti tekemään tätä jatkossakin.
Ohje on Fazerin sivuilta.
P.S. Muista tehdä kakku ja täyttää se mielellään 1 vuorokautta ennen tarjoilua.
Suklaakakku
24 cm
Pohja:
4,5 dl vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1½ tl soodaa
1 tl suolaa
2 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä
2 dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa
Täyte:
2 dl kuohukermaa
300 g maitosuklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
Koristeluun:
100 g maitosuklaata
(pieni pala valkosuklaata)
Vuoraa irtopohjavuoka (ø 24-26 cm) leivinpaperilla ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Lisää joukkoon maito, öljy, kahvi sekä kananmunat. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunissa 40-50 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
Valmista täyte. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää tuorejuustoon joukkoon sula suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen (tai kolmeen) osaan ja levitä puolet suklaatäytteestä kakun väliin ja loput kakun pinnalle. Koristele kakun pinta rouhitulla suklaalla.
Kylässä käyneet veljen lapset luulivat että olen raastanut juustoa kakun päälle. Ilmeisen onnistuneet koristelut siis 😂 Jouduin muutaman kerran vakuuttelemaan, että kyllä se oikeasti on valkosuklaata.
Ja nyt kun "pakollinen" tietokoneosuus on ohi, niin äkkiä termospullo ja eväät reppuun ja luontoon nauttimaan iltapäiväkahvit. Vettä vihmoo ja tuuli on kova, mutta niinhän sitä sanotaan, että ei ole huonoa säätä, on vaan vääriä varusteita. 💪
Minullakin on ollut vähän samaa "vikaa", että nyt on tullut viihdyttyä pihahommissa, että ei ole edes ollut sellaista ylimääräistä hetkeä töiden lomassa päivitellä esim. blogia.
VastaaPoistaIhan äsken muuten, kun olin taas tuolla kasvimaalla niin alkoi viluttamaan tuulessa. Sama tuli mieleen, että ei ole huonoa säätä, on vaan vääriä varusteita! Ihania syyshetkiä sinne teille <3
Eiköhän sitä taas ehdi blogin parissa puuhailla, kun pimeä laskeutuu jo iltapäivän aikaan ja taivaalta vihmoo vettä ja räntää. Siinä kohtaa sen läppärin valitsee enemmän kuin mielellään kaverikseen. ;)
PoistaKiitos samoin - nautitaan syyskeleistä! <3
Ihanan näköinen kakku! Sopii varmasti mainiosti pimeneviin syysiltoihin, suklaata suklaata !
VastaaPoistaKiitos Tita <3
PoistaTumma suklaa sopii kyllä syksyyn (ja jouluun). Keväisemmän ja kesäisimmän tästä saisi kukilla ja marjoilla koristeltuna.
Oijoi miten herkullisen näköinen kakku, nam nam:) Suloinen kahvivahti:)<3 Oikein mukavaa alkanutta lokakuuta<3
VastaaPoistaVoi kiitos <3 tämä oli herkullisen ulkonäön lisäksi herkullisen makuista.
PoistaJa kaikessa helppoudessaan uskon että tätä tulen tekemään toistekin.
Kahvivahti on aina mukana kun retkelle lähdetään. <3
Kiitos samoin, mukavaa lokakuuta!! <3
Katos vaan, täältä löytyi tälläinen ihana kakku 😄👍❤
VastaaPoista