Nyt on oikein kunnon syysleivosta tarjolla. Koska mikäpä sopisi syksyyn paremmin kuin punajuuret ja tumma suklaa! 😁
Resepti on Kaakao kermavaahdolla -blogista. Leivospalojen sijaan tein vaan muffinsseja, mutta täysin sama taikina ja kuorrutus. Punajuuri toimii leivonnaisessa ihan samoin tavoin kuin porkkanakin, eli mehevöittää ja tuo mukavaa makua.
Punajuuri-suklaamuffinssit
n.18 kpl
Taikina:
350 g punajuuria
150 g voita
100 g tummaa suklaata
4 munaa
1,5 dl fariinisokeria
1 dl valkoista sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
ripaus suolaa
Kuorrutus:
250 g mascarponejuustoa
2 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
100 g tummaa suklaata
Aloita keittämällä punajuuria kuorineen noin 45 minuuttia. Huuhtele keitettyjä punajuuria hetki kylmän veden alla. Leikkaa punajuurista molemmat päät pois ja irrota kuori. Anna punajuurien jäähtyä hetki ja raasta karkeaksi raasteeksi.
Sulata voi kattilassa, ota kattila pois liedeltä ja paloittele joukkoon tumma suklaa. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi.
Vaahdota munat, fariinisokeri ja valkoinen sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, kaakaojauhe ja ripaus suolaa.
Kääntele taikina nuolijan avulla sekaisin ja lisää joukkoon myös voi-suklaaseos ja punajuuriraaste.
Kaada taikina muffinssivuokiin ja paista +180 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä hyvin ennen kuorrutusta.
Vaahdota munat, fariinisokeri ja valkoinen sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, kaakaojauhe ja ripaus suolaa.
Kääntele taikina nuolijan avulla sekaisin ja lisää joukkoon myös voi-suklaaseos ja punajuuriraaste.
Kaada taikina muffinssivuokiin ja paista +180 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä hyvin ennen kuorrutusta.
Kuorrutetta varten sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Notkista mascarpone omassa kulhossaan ja yhdistä pienissä erissä sulatetun suklaan kanssa.
Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tomusokeri. Sekoita mascarpone-suklaaseos ja kermavaahto keskenään. Kuorruta täyte jäähtyneiden muffinssien päälle.
Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tomusokeri. Sekoita mascarpone-suklaaseos ja kermavaahto keskenään. Kuorruta täyte jäähtyneiden muffinssien päälle.
Tänä(kin) vuonna on upea ruska jopa täällä etelässä saakka. Jos syksyisin muutenkin tulee käytyä paljon metsässä, niin nyt myös valokuvaus on meidät sinne ajanut aika ahkeraan.
Kamera kulkeekin lähes tulkoon joka reissulla mukana.
Nauttikaamme kauniista luonnon väreistä! 💛
Kohta on taas koko ajan pimiää....
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)