torstai 24. lokakuuta 2019

Kylmäsavulohikakku


Mieheni meni ja vanheni viime viikolla (ei tosin vielä pääse mun ikälukemiin, vaikka kuinka yrittää kiriä). Ja meillähän ei mitään sen enempää juhlita tai anneta lahjoja, mutta kyllähän sitä kakku pitää aina leipoa.
Ja koska suolaiset on enemmän miehen herkkua kuin makeat, niin suolaistahan sen olla piti. Ja mitäpä sitä kalamiehelle muuta tekisi kuin kalakakkua! 🐟

Kiitos reseptistä Hella ja houkutus -blogiin! 😘



Kylmäsavulohikakku
22 cm


Pohja:
200 g hapankorppuja
100 g voita
3/4 dl vettä

Täyte:
4 liivatelehteä
n. 300 g kylmäsavulohta
½ dl silputtua tilliä
1 punasipuli
2½ dl vispikermaa
400 g ruohosipulituorejuustoa
3/4 dl sitruunan mehua
mustapippuria

Koristelu:
kylmäsavulohta
salaatinlehtiä
kirsikkatomaatteja
tilliä / basilikan lehtiä


Murskaa hapankorput monitoimikoneessa/tehosekoittimessa tai esim. pakastepussissa kaulimella murskaten. Sekoita joukkoon sulatettu rasva sekä vesi. Painele seos tasaiseksi 22-24 cm irtopohjavuokaan. Jäähdytä pohjaa hetki jääkaapissa.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Valmista sillä aikaa täyte. Leikkaa lohi ja sipuli pieniksi kuutioiksi sekä silppua tilli. Vaahdota kerma kuohkeaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää lohi, sipuli ja tilli seokseen. Mausta mustapippurilla. Kuumenna sitruunamehu ja liota puristellut liivatteet siihen hyvin sekoittaen. Kaada liivateneste täytteen joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä täyte hapankorppupohjan päälle tasaisesti.

Laita kakku jääkaappiin tekeytymään vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään. Koristele kakku ennen tarjoilua kylmäsavulohi"ruusuilla, salaatinlehdillä, tomaateilla sekä tillillä/basilikan lehdillä.


 Ja ihan vinkkinä vaan, että kannattaa pohjan hapankorput jauhaa ihan hienoksi muruksi. Itsellä jäi osa leivistä vähän turhan isoiksi paloiksi, ja ne eivät valitettavasti pehmenneet edes muutaman päivän aikana. Pohjasta osa oli vähän turhan "sitkasta". Muuten kakku oli kyllä erittäin maukas!


 Pakko vielä lisätä syksyinen kuva "sadetakkijengistä". Huomaatteko mitään yhteistä ekan kuvan kalamiehen kanssa? 😂 
Keltainen vaan on mun lemppariväri! 💛


 Ja voihan harmitus - nuo mun siniset Fjällrävenin housut on RIKKI... 😓 En kestä!! Nyt on kaikki mahdolliset hakuvahdit vahtimassa, että josko joku myisi samanmoisia (eriväriset kyllä käy) housuja käytettynä. Ei millään raaskisi taas ostaa uusia. Mutta kun ne vaan on maailman parhaat housut!! 

2 kommenttia:

  1. Kakku näyttää herkulliselta! Onnitteluja miehellesi! Ihana on tuo sadetakkijengi kuva❤️ Mukavaa syksyn ja lokakuun jatkoa ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kehuista!! ❤️
      Sadetakkijengi vähän pelästyi kun jäi "hirvimiesten jalkoihin" metsässä, mutta onneksi asustus oli erottuva, vaikkei punaista pipoa löytynytkään ;)
      Mukavaa viikonloppua!!!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)