keskiviikko 26. helmikuuta 2020

Bataattipizzat


Olen niin onnellinen, että löysin näiden bataattipizzojen ohjeen. Näitä on tullut tehtyä jo useampaan otteeseen. Ainekset löytyy lähes aina kaapista ja täytteitähän voi vaihdella ihan oman makunsa mukaan. Itse olen käyttänyt vaihtelua ihan sen verran, että muutaman kerran olen vaihtanut vuohenjuuston fetajuustoon. Onhan sitä siinä! 😁 Nämä olivat kasvispizzoja, mutta kukaan ei kiellä lisäämästä myös lihaa mukaan. 
Resepti näihin löytyi Outi Rinteen Lohturuokaa -kirjasta. 

Bataattipizzat


2-4 bataattia (koosta riippuen)
½ dl oliiviöljyä
merisuolaa ja rouhittua mustapippuria

Tomaattitahna:
1½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
1 tuore tomaatti
1 rkl tomaattisosetta
1 valkosipulinkynsi
1/4 tl hienoa merisuolaa
rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua oreganoa
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl hunajaa

Lisäksi:
kirsikkatomaatteja
mustia kalamataoliiveja
vuohenjuustoa tai fetaa

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa bataatit pitkittäin 1 cm viipaleiksi. Sivele öljyllä, suolaa ja pippuroi molemmin puolin. Asettele bataatit leivinpaperilla päällystetylle pellille yhteen kerrokseen. Paahda 10-15 minuuttia koosta riippuen.
Seoseuta sillä aikaa tomaattitahnan ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Ota bataatit uunista. Sivele jokaiselle viipaleelle 1 rkl tomaattitahnaa. Viipaloi päälle kirsikkatomaatteja ja oliiveja. Murustele päälle feta tai vuohenjuusto. Jatka paahtamista vielä 5-10 minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä.


Lauantaina koetteli aikamoinen myräkkä osaa Suomea. Meillä tuuli ei tehnyt muuta vahinkoa kuin katkoi vähän puista oksia ja repi yhden pressukatoksen sijoiltaan. 
Suurempaa vahinkoa aiheutti tulviva joki. 


Mitään vakavaa vahinkoa sekään ei (ainakaan toistaiseksi) aiheuttanut, mutta molemmat laiturit lähtivät paikoiltaan. Tuosta ylläolevasta kuvasta näkee hyvin kuinka korkealla vesi on. Normaalisti toiselle laiturille mennään aikalailla tuosta majakan luota. Nyt majakka on osittain veden alla ja laituri löytyy tuolta (koriste)puuveneen takaa. 


Vedenpinnan nousu on aiheuttanut ihan varmasti aika vakaviakin ongelmia mökeille ja koteihin. Puhumattakaan sen aiheuttamista muista vahingoista, mm. teille, pelloille jne jne. Meillä on onneksi talolle vielä niin paljon matkaa, että jos vesi joskus tulee sinne saakka, niin ollaan jo todella vakavissa ongelmissa muutenkin. 


Mutta vähän on kyllä ollut kummallinen talvi... 😲

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kannattaa!! Jos tykkää lihasta, niin näihin voi täytteeksi laittaa sitäkin. Minusta nämä ovat hyviä ihan kasvisversioina. Muuntuvat siis moneen menoon! :)

      Poista
  2. Bataatti taipuu moneksi, pitää kokeilla kun on kasvisruokapäivä.

    Talvi tai sen puuttuminen on ollut jonkin sortin puheenaihe.
    Loputon marraskuun sää nyt tällä kohtaa suomea taukosi, on sellainen pikkutalvi.
    Jää nähtäväksi kauanko tästä saadaan nauttia.
    Mitäpä kuuluu Viskille ja kissoille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! Tuo pelkkä tomaattitahna oli jo ihan älyttömän hyvää. En ole ennen ollut mikään aurinkokuivatun tomaatin ystävä, mutta pikkuhiljaa olen siitä alkanut tykkäämään. Tässä se maistui jo ihan älyttömän hyvältä.
      Tämä talvi on kyllä ollut kummallinen. Sehän ei ole mitenkään poikkeuksellista että lunta ei ole ollut, koska muistan muutamankin talven 10 vuoden sisällä kun lumikolaa ei ole tarvinnut käyttää. Mutta tuo pakkasettomuus on kyllä ollut poikkeuksellista. Saa nähdä millainen on seuraava talvi...

      Pitääkin tehdä taas ihan oma postauksensa Viskistä ja kisuista! <3 On ollut niin pimeää ja harmaata että se ei ole innostanut valokuvaukselle. Ja ilman kivoja kuvia on tylsää päivitellä eläinten kuulumisia. Hyvää heille kaikille kuuluu, mutta lupaan että jatkossa ovat taas päivityksissä enemmän mukana! <3
      Mukavaa viikonloppua!!

      Poista
  3. Tuollaista herkkua minäkin söisin, kun yritän syödä nyt mahdollisimman terveellisesti, hyviä herkku ohjeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilepa ihmeessä! Näitä kun söi muutaman ja yhdisti siihen ison salaattiannoksen, niin kyllä lähti nälkä. Tsemppiä terveellisemmän ruokavalion kanssa! Itse olen ottanut sen linjan, että kun 80% syö terveellisesti (paljon marjoja, hedelmiä, vihanneksia ja salaattia) voi loput 20 % ottaa vähän rennommin ja silloin tällöin herkutellakin.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)