torstai 13. helmikuuta 2020

Ruis-silakkapizzat



Nyt päästäänkin näihin lupailemiini silakkaresepteihin. Sitkeästi olemme tänä vuonna syöneet silakkaa kerran viikossa. Viime viikon silakat syötiin Helsingin reissulla hotellin aamupalalla, muuten ollaan ne aina valmistettu kotona. 
Rukiisten silakkapizzojen resepti löytyi K-ruoka -sivustolta. Ja nää oli ihan TÖRKEEN hyviä! 😋 Kannattaa vaan maustaa silakat huolella, oman maun mukaan. Itse käytin ihan vaan suolaa ja tulista chilijauhetta. Enpä olisi pizzaa syödessä osannut sanoa, että mitä kalaa siinä oli käytetty. 

Ruis-silakkapizzat


1 pss (175 g) halkaistua ruisleipää (Vaasan tosirukiinen)
3 tomaattia
1 sipuli
1 prk Pirkka tomaatti-basilikapastakastiketta
n.200 g silakkafileitä
pieni pala Aurajuustoa
suolaa
chilijauhetta
pizzamaustetta
emmental juustoraastetta

Leikkaa tomaatit ja sipuli ohuiksi viipaleiksi.  Levitä ruisleipäkiekot leivinpaperille pellille. Sivele leivät pastakastikkeella. Jaa silakat leiville nahkapuoli alaspäin. Mausta silakat oman makusi mukaan suolalla ja esim. chilijauheella. Levitä päälle tomaatti- ja sipuliviipaleet sekä Aurajuusto. Mausta pizzamausteella ja viimeistele emmentalraasteella. 
Paista leipiä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. 



P.S. Leivät oli parhaimillaan ihan tuoreena, juuri uunista tulleina!! 
Älä kuitenkaan polta suutasi. Uunikuumat tomaatit, you know... 🔥



Onko joku muu lähtenyt mukaan 👉 silakkahaasteeseen?

Olimme viime viikonloppuna Venemessuilla Helsingissä ja olin vähän pettynyt miten vähän siellä oli esillä Itämeren suojelu. Oletin että siellä olisi ollut myynnissä esim. jotakin silakka- tai särkiruokaa. Mutta kai se on se Hesburger vaan joka myy. 



Nyt tämä silakka-asia on ollut niin paljon tapetilla, että toivonkin että ravintolat ja grillikojut ottaisivat tästä myös kopin, vink vink! 👀 Tuodaan silakat ja Itämeren "roskakalat" ihmisten huulille!



2 kommenttia:

  1. Näyttävät kyllä herkullisilta! Itse en kalaa voi allergian takia syödä, mutta senhän voisi vaihtaa vaikkapa kinkkuun:) Ihanaa, iloista ystävänpäivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehdottomasti voi, vain mielikuvitus on rajana! :) Sinun tapauksessa silakan syöminen ei kannata! :)
      Myöhäiset ystävänpäivä toivotukset täältä Koivurannasta! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)