lauantai 1. helmikuuta 2020

Texmex-jauhelihapiirakka, Guacamole ja Pico de Gallo


Mukavaa alkanutta helmikuuta kaikille! ❤

Meksikolais -tyyppistä ruokaa tulee syötyä hävyttömän vähän, ajatellen sitä että se on ihan superhyvää. Itsellä tässä ehkä tökkii se, että lisukkeita on aina niin paljon, ettei niitä jaksa kaikkia kasata pöytään ja pois montaa kertaa päivässä. Sillä kun meillä syödään meksikolaista ruokaa, syödään sitä kerralla ainakin muutama päivä. 
Tällä kertaa tuli jauhelihaa paistettua niin paljon, että päätin osasta jauhelihasta tehdä piirakkaa. 
Ja kyllä oli hyvvää!! 

Texmex-jauhelihapiirakka


Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1½ dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
150 g voita
½ dl kylmää vettä

Täyte:
300 g jauhelihaa
1 rkl itse tehtyä Fajitamaustetta
1 punainen paprika
1 sipuli
200 g tuorejuustoa
3 valkosipulinkynttä
2 dl ruokakermaa
2 munaa
kirsikkatomaatteja
2 dl juustoraastetta

Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Paista jauheliha. Lisää kypsentämisen puolivälissä mukaan paprikasuikaleet ja silputtu sipuli.
Mausta seos fajitamausteella. 
Sekoita tuorejuuston joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, ruokakerma sekä munat. 
Kaada jauhelihatäyte ja puolitetut kirsikkatomaatit vuokaan ja kaada päälle tuorejuusto-kermaseos. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia.


Tässä ohje itse tehtyyn fajitamausteeseen. Nyt riittää taas hetkeksi. Tämä oli älyttömän hyvää myös maustamattomien broilerifileiden maustajana. 👌

Itse tehty fajitamauste

1 rkl chilihiutaleita
4 tl suolaa
4 tl paprikajauhetta
4 tl fariinisokeria
2 tl sipulijauhetta
2 tl oreganoa
2 tl juustokuminaa
2 tl mustapippuria

Lisää 1 rkl / 400 g lihaa / kasviksia.

Kaupan salsakastikkeet on ihan ok, mutta kyllähän ne tortillat meni ihan uudelle levelille kun teki itse salsankin. Nimesin tämän pico de galloksi, vaikka en tiedä mitä eroa sillä on salsan kanssa. Voi olla että ei yhtään mitään, mutta pico de gallo vaan kuulosti hienommalta! 😂


Pico De Gallo

15 tomaattia
2 punasipulia
2 tl kuivattua chiliä (tai oman maun mukaan)
2 limen mehu
1 korianteri ruukku silputtuna
½ tl suolaa

Sekoita keskenään silputtu punasipuli, chilijauhe ja limen mehu. Anna maustua noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon pieneksi pilkotut tomaatit, silputtu korianteri sekä suola.


Kiukuttaa aina guacamolen kanssa se kastikkeen ruskistuminen. Vaikka sanotaan että lisää se avokadon kivi tarjoiluastiaan tai lisää riittävästi sitruunamehua, niin silti se vaan välillä ruskistuu. Tässä ohje joka ei ruskistunut ja tulipa samalla syötyä vähän kesäkurpitsaakin. 


Tuunattu Guacamole

1 kypsä avokado
1 pieni kesäkurpitsa
½ sitruunan mehu
1 tl suolaa
½ tl paprikajauhetta

Laita avokado, kuorittu ja paloiksi pilkottu kesäkurpitsa, sitruunan mehu ja mausteet korkeaan kuppiin ja sekoita sauvasekoittimen kanssa tasaiseksi. Voit halutessasi lisätä joukkoon myös tomaatinpaloja ja sipulia.

Sit vaan Solit kylmästä, Sombrerot päähän ja syömään! 😋

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)