keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Lohimunakasta ystävänpäiväbrunssille ❤


Myöhästynyttä ystävänpäivää ihan jokaiselle tämän blogin lukijalle 💖

Olin jo pitkään suunnitellut, että ystävänpäivän jälkeisenä lauantaina järkkään taas sen lupaamani joka kuukausittaisen brunssin. Ja kaikessa tässä arkihässäkässä ja työkiireissä jo päätin haudata koko ajatuksen, koska en halunnut ottaa siitä mitään stressiä itselleni. 



Ystävänpäivää vietin rakkaan ystäväni ja "isosiskoni" luona ❤ ja hän oli valmistanut tätä älyttömän herkullista lohimunakasta. Ja siitä se ajatus sitten lähti! Päätin että seuraavana päivänä teen brunssille ihan sitä samaa munakasta ja rakennan kaikki sen ympärille. Ei sen brunssin aina tarvitse olla niin "mahtava ja massiivinen" jotta sitä voi kutsua brunssiksi. Jotta se eroaa edes vähän normaalista leipä-jogurtti-puuro -aamupalasta, niin johan sitä voi kutsua brunssiksi. Ja kuohuvakin pelastaa jo paljon... 😉 

 Kiitos siis rakkaalle Nonnula -blogin Jonnalle sekä ystävänpäivän kestityksestä että resepti-ideasta! 
Alkuperäinen resepti on K-ruoka -sivustolta.


Helppo kylmäsavulohi-uunimunakas


10 kananmunaa
1 dl maitoa
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippurirouhetta
1 pss (150 g) emmental-mozzarellaraastetta (käytin vain puolet)
150 g kylmäsavulohta

 Rypistä leivinpaperi ja levitä se korkeareunaiseen piirakkavuokaan (⌀ 25 cm) tai uunivuokaan.
Riko munat kulhoon. Sekoita maito, suola ja pippuri joukkoon. Kaada seos vuokaan. Ripottele juusto pinnalle. Levitä lohiviipaleet vuokaan. 
Kypsennä munakasta 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes se on täysin hyytynyt. Voit lopuksi kytkeä hetkeksi grillivastuksen, jos haluat pinnasta ruskeamman. 
Anna jäähtyä hetki. 



Tietenkin brunssilla pitää olla salaattia. Meillä taas perinteisesti ihan normaali salaattipohja runsaalla fetajuustomurulla ja sipulilla. 



Herkku ja Lahja Murenasta mukaani on tarttunut jo aikaa sitten ohuita sydännäkkäreitä, joita ajattelin jo silloin ystävänpäiväksi. Sydännäkkärit sai päälleen valkohome-chilijuustoa sekä joululahjaksi saatua viikunahilloa. Ja mustikoita. Viikunahillo ei ehkä ollut paras hillovalinta tuolle valkohomejuustolle, mutta tällaiselle juusto-hillohiirelle kaikki uppoaa! 😂



Ja ei tietenkään brunssia (eikä ystävänpäivää) ilman kakkua. Kakku oli todellinen pikakakku. Pohjana käytin 👉 tätä maidotonta ja munatonta kakkupohjaa. Leikkasin pellille tehdyn pohjalevyn kahteen osaan. Väliin laitoin muussattua pakastemansikkaa. Suklaakräämiin laitoin 2 dl vispikermaa, 100 g tummaa suklaata ja 50 g maitosuklaata. 



Ja tietenkin "sitä sun tätä" koristetta päälle, mielummin överit kun vajarit. Nuo ihanat suklaakonvehdit on myös Herkku ja Lahja Murenasta ostettu. Olen kauan jo haaveillut, että saisin niitä kakun päälle laittaa ja veikkaanpa että ei jäänyt viimeiseksi kerraksi. 😁



Kaiken kruunasi Happy Joen rose omenasiideri. Olen aina ollut enemmän oluttyyppi, mutta kuinka ollakaan tämä herkullisen värinen siideri on vieny mut ihan täysin mennessään... 💋




2 kommenttia:

  1. <3<3 ihana sinä <3 <3 :) Meillä oli kyllä niin kiva ystävänpäivä kun olit meillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 <3 oli kyllä ihan paras tapa viettää ystävänpäivää <3 <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)