tiistai 5. toukokuuta 2020

Tonnikalapiirakka (pellillinen)


Lomaviikko lusittu 💛
Loma tuli kyllä enemmän kuin tarpeeseen. Ylitöitä on tullut painettua marraskuusta lähtien ja oikeastaan vasta loman alkaessa huomasi kuinka väsynyt sitä on jatkuviin 6 päiväisiin työviikkoihin. Nyt taas jaksaa. Lomapostausta on tulossa erikseen, koska kuvia on niin paljon, että en ole ehtinyt niitä vielä kaikkia käydä läpi. 

Tämän piirakan leivoin jo ennen loman alkua. Tästä(kin) piti riittää pakastettavaksi, mutta taas kaikki tuli syödyksi ennen pakastimeen päätymistä. 😂 Ehkä jo seuraavasta piirakasta saisin muutaman palasen pakastettua.
Piirakan ohje löytyi Kattilalaakso ruokablogista. 

Tonnikalapiirakka
pellillinen


Pohja:
250 g voita
250 g maitorahkaa
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
n. 350 g tomaattimurskaa (valkosipuli tms.)
200 g ruohosipulituorejuustoa
2 prk tonnikalaa paloina öljyssä
2 kananmunaa
1 sipuli
½ pkt Aurajuustoa
150 g Emmental juustoraastetta

Sekoita pehmeä voi, maitorahka ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, hyvin sekaisin. Anna levätä jääkaapissa noin ½- 1 tuntia. Taputtele pohja jauhojen avulla uunipellille. 
Sekoita tomaattimurska, valutetut tonnikalat, kananmunat ja tuorejuusto sekaisin, levitä pohjan päälle. Kuori ja silppua sipuli. Ripottele sipuli, Aurajuusto ja juustoraaste lopuksi piirakan päälle. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.



Kissat olivat hyvässä hoidossa kotosalla meidän lomaviikon ajan. Tais olla kissoilla vähän Viskiä ikävä, koska sen verran on nyt kiehnätty Viskin kimpussa. 😍


6 kommenttia:

  1. Oi kun kauniit kisut, ja herkullinen piiras, pitäis tehdä kun tonnikalaa on kaapissa, ja juustoa,muutapa ei olekkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kisut kiittävät kehuista <3
      Tonnikalaa löytyy meiltäkin yleensä aina kaapin perukoilta. Siitä on helppo taikoa jos jonkinmoisia suolaisia herkkuja.

      Poista
  2. Tonnikalapiirakka niin kuin kaikki leivonnaiset mitä tulee uunista ulos tahtovat
    kummasti kadota. Mutta sehän on vain hyvä, että maistuu, se on kokille paras kiitos kun ruuat - ja leivonnaiset maistuvat.
    Oikein ilahduttavia kissakuvia, Viski on selvästi kissojen kaveri.
    Jospa tästä tämä elinpiiri alkaisi laajentua kotipihan ulkopuolelle, tosin
    kalareissut odottavat pian, kun viimeiset jäät antavat periksi keväälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä kumma juttu mihin ne kaikki leivonnaiset katoavat. Ehkä pitää tehdä joskus blogi postaus "mystisesti kadonneiden leivonnaisten tarina". :D

      Viski osaa hyvin esittää kissojen kaveria, mutta kun selkänsä kääntää, niin jo ollaan kiusaamassa. Ihan siis perusmeininkiä sisarusten kesken. ;)

      Oi,teillä on vielä jäitä! Me ei saatu pilkkikelejä ollenkaan. Pelkkää avovesikautta koko talvi.

      Poista
  3. Ompas taas herkkua tarjolla ollut:) piirakat on vaan niin hyviä. Itse ainakin tykkään kovasti näistä pohjista joihin tulee rahkaa! Nam. Eipä ihme ettei jäänyt pakkaseen... jos vielä sen yhden palan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on aina ennen pelkästään suolaiset tehnyt kauppansa, mutta nyt kun ollaan molemmat etätöissä, on iltapäiväkahvilla kiva nauttia myös jotain makeaa.

      Ja totta tuo, että pohja johon tulee rahkaa, on kyllä ihan mielettömän hyvä.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)