maanantai 11. toukokuuta 2020

Lomaviikko Kustavissa 🌞Palaillaanpas hieman ajassa taaksepäin, lomaviikkooni. Olimme varanneet jo aiemmin parin viikon loman Öölantiin, mutta virusperäisistä syistä jouduimme tämän loman perumaan. En kuitenkaan halunnut lomaani ihan täysin kotona viettää, koska tiesin, että en pysty täysin rentoutumaan ja rötväilemään kotona. Päätin jo viime kesäloman aikana, että en sovi mitään menoja kesäloman ajalle, jotta loma olisi mahdollisimman aikatauluton ja mitään ei ole pakko tehdä jos ei huvita. Samoin en jätä mitään kotihommia loman ajalle. Ne voi tehdä arkenakin, mutta lomalla pitää olla huoleton ja aikatauluton. 😀Meillä oli Kustavissa varattuna mökki, josta oli mahtavat merimaisemat. Näihin maisemiin ei kyllä voisi kyllästyä. Mökki oli pieni, mutta meille kolmelle juurikin sopiva. Sisälle tuli kylmä vesi, mutta lämmin vesi piti lämmittää saunan padassa. Puucee löytyi mökin vierestä. Tämä oli siis totaalista mökkielämää, ei mitään luxusmökkeilyä. Mutta ihan täydellistä meille ❤Parasta mökissä oli kalliorannalla sijaitseva huvimaja, jossa oli grilli. Siellä tuli istuttua tunti jos toinenkin. Tuollainen on pakko saada joskus omaankin kotiin, vaikka maisemat eivät ihan yhtä huikeat meillä olekaan.Lähdin Viskin kanssa matkaan jo sunnuntaina. Mieheni olikin jo viikonlopun kalastellut samoissa maisemissa ja venekin odotti siellä jo valmiina. Matkalla Kustaviin teimme pysähdyksen Taivassalossa ja treffattiin viimeinkin Merikapteenin vaimo -blogista tutun Ninan kanssa. Bloggailun paras puoli on ollut "kanssasisariin" tutustuminen. Ihan huikeita kohtaamisia ollut, niin kuin tämäkin Ninan kanssa! ❤ Oli ihan sellainen fiilis, kun oltais aina tunnettu.Mieheni teki mökiltä käsin töitä muutaman päivän ja me saatiin Viskin kanssa tehdä omat seikkailumme sillä välin. Olen aina Kustavin Vuosnaisiin mennessä haaveillut, että haluaisin joskus mennä kävellen lossille ja nyt sekin tuli toteutettua. Vappuaattona lähdimme Viskin kanssa kylille "jätskilenkille", kahvit termarissa mukana tietenkin. Keli oli mitä parhain ja ihmisiä liikenteessä tosi vähän, siihen nähden että oli alkamassa pidennetty viikonloppu vappupäivän takia. Harmillista että Kustavin ihanat kahvilat eivät olleet auki, mutta toisella kertaa sitten.Seikkailimme Viskin kanssa myös hieman Taivassalon puolella. Sinne mennessä poikkesimme juomaan aamukahvit Kustavin Heponiemeen. Se on aivan mahtava paikka. Tälläkään kertaa siellä ei ollut ketään ja saimme ihan rauhassa hörpätä kahvit, ihastella kaunista maisemaa ja nauttia hiljaisuudesta.


Kaitaisten siltakin tuli käytyä kuvaamassa alhaalta käsin.Heponiemestä ajoimme Taivassaloon. Nappasin Grilli-kahvila Meriportista itselleni mukaan katkarapusalaatin (ja sokerimunkin) ja ajoimme Marjuksenrantaan pick-nickille. Viskille oli mukana omat kanankoivet. Marjuksenrannassa on pieni venelaituri ja siellä olikin kaikki parkkipaikat merkattu rekisteritunnuksilla. Sain kuitenkin autoni sinne mahtumaan parkkiin. Ja yllättäen noin 10 minuutin päästä meidän saapumisesta, ajoi paikalle auto ja se tuli ihan selvästi vaan tsekkaamaan, että mitä me tehdään siellä. Valkoinen pakettiauto toki aina aiheuttaa vähän hämminkiä, mutta äkkiä tämä "tarkastaja" huomasi, että ollaan vaarattomia pick-nick -tarpeinemme. Mitään kylttiä alueella ei kuitenkaan ollut että sinne ei olisi saanut mennä, joten siellä sitten ihan rauhassa evästelimme ja kuvailimme.Marjuksenrannasta lähtiessä poikettiin pikaisesti Viiaisten kartanomuseon pihalla. Museo ei ollut auki, mutta kiva oli silti siellä pihalla vähän tepastella.Pakko oli myös käydä ihastelemassa Taivassalon kirkkoa (ulkopäin) sekä kävellä hieman hautausmaalla. Siellä oli kyllä niin upeita, vanhoja hautoja. Hauska, että joskus muinoin hautakiveen on kirjattu vainajan ammatti. Samoin naisilla luki usein nimen edessä kenen vaimo hän oli. Nykyäänkin olisi kiva jos hautakivet olisivat himpun verran persoonallisempia. Ehkä kertoisivat jollain tapaa vainajan harrastuksista, intohimoista, elämäntyöstä tms.Jo useasti Kustaviin ajaessa olen ajatellut että olisi kiva pysähtyä myös Muntin sillalle ja nyt sekin tuli toteutettua.Ja koska kävin Taivassalon hautausmaalla, niin oli pakko käydä myös Kustavin hautausmaalla. Piti etsiä käsiini Volter Kilven hauta, mutta se jotenkin unohtui, kun ihastelin sankarihaudalla olevaa "Rannalla odottajat" muistopatsasta.Ja pakko oli myös käydä ihastelemassa Kustavin kunnantalon pihalla sijaitsevaa Isokarin majakan pienoismallia. Samalla löytyi upeita taideteoksia.Lomaviikollemme osui tosiaankin vappu. Jo aiemmin olin suunnitellut jotain kivaa vappubrunssia Öölannin rannoille, mutta kun reissu peruuntui, niin peruuntui myös brunssiajatukset. Onneksi Vuosnaisten meriasema ilmoitteli vappukasseista ja mehän tilasimme sellaisen. Vappukassi sisälsi mm. graavisiikaa, sinappihaukea, lämminsavulohta, erilaisia makkaroita, appelsiinibroileria, parsaa, appelsiini-fenkolisalaattia, perunasalaattia, saaristolaisleipää sekä jälkkäriksi munkit. Munkit säästimme kalastuksen lomassa syötäväksi. Vappubrunssin nautimme huvimajassa.Jokunen tunti lomalla tuli vietettyä vesillä kalastellen ja nauttien muuten vaan kauniista maisemista. Ja muutama kalakin sieltä löytyi, vaikka tyhjin käsin jouduttiinkin lähtemään kalapäivän jälkeen aina mökille. Mulla on kummallinen taipumus saada saaliiksi pelkästään rasvaevällisiä taimenia, jotka on pakko kaikki vapauttaa.


Mahtava, joskin hieman myös pelottava merisumukin tuli koettua.


Jos tästä koronasta on ollut paljon haittaakin, niin myös jotain "hyötyä". Ilman rajojen sulkemista olisi tämäkin mahtava kotimaan reissu jäänyt tekemättä.

Saas nähdä mitä ensi kevät meille tarjoaa....

4 kommenttia:

 1. Aivan ihana reissu ollut teillä.
  Aivan haaveissani katselen noita maisemia ja odotan josko minäkin pääsisin tästä lhtemään pienelle lomareissulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Reissu oli kyllä ihan huippuhyvä ja rentouttava.
   Ja Kustavin maisemat huikeat!! <3

   Poista
 2. Ihania matkakuvia, toi mieleen viimesyksyisen Nauvon reissumme. Turun saaristoreitti olisi tosiaan mukava kiertää taas jonkun kerran, siinä pääsee mukavasti irti arjesta jo päivän, parin matkallakin. nm Petra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauvo on myös ihana paikka! Itse kans suunnittelin että josko kesällä kävisi taas siellä. Ollaan viimeksi käyty siellä kun Viski oli n. 3 kuukauden ikäinen! :D Ja kyllä, saaristossa saa tehtyä niin mukavan miniloman ja ajatukset saa pois arjesta helposti! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)