sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Valkosuklaa-kinuskijuustokakku fudgepaloilla


"Herkkukaapissa" oli vielä joulun jäljiltä yksi pussillinen fudge -karkkeja. Ne on niin makeita, että en niitä ihan sellaisenaan tykkää syödä, joten aloinkin miettimään että voisiko ne hukata kakun joukkoon. Kivan oloinen ohje löytyikin Kukko Bakery -blogista. 
Kakku olisi ollut juurikin passeli 15 cm vuokaan. Itseltäni ei niin pientä vuokaa löydy, joten kakku jäi vähän turhan matalaksi. Kaiken lisäksi annoin kakun hyytyä vähän liian vähän aikaa, joten se vähän lässähti kun otin irtopohjavuoan reunat ympäriltä pois. Mutta makuun se ei onneksi vaikuttanut! Makeaa mutta hyvää!


Valkosuklaa-kinuskijuustokakku fudgepaloilla
15 cm


Pohja:
125 g suklaakaurakeksejä
75 g voita

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g kinuskituorejuustoa
1½ dl vispikermaa
n.100 g valkosuklaata
n. 120 g fudgea

Murskaa keksit ja sulata rasva, sekoita yhteen. Levitä seos leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin siksi aikaa, kun teet juustokakkutäytteen.
Pilko valkosuklaa kulhoon ja kuumenna noin 1 dl kermaa. Älä kuumenna kiehuvaksi asti. Kaada kuuma kerma valkosuklaan päälle ja jätä sivuun, kerma sulattaa suklaan ilman sekoitteluakin.
Paloittele fudgepalat pieniksi kuutioiksi.
Laita kulhoon tuorejuustot ja vatkaa tasaiseksi. Kun suklaa on sulanut ja suklaa-kermaseos jäähtynyt, sekoita seos tasaiseksi ohueksi tahnaksi ja kaada se tuorejuustojen sekaan, vatkaa tasaiseksi. Kaada loput ½ dl kermaa massan sekaan ja vatkaa vatkaimella massaa noin pari minuuttia, kunnes se alkaa selkeästi jämäköityä moussemaiseksi. Kääntele sekaan fudgekuutiot. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoittele. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 8 tunniksi. 
Koristele haluamallasi tavalla, esim. valkosuklaalla, fudgepaloilla, suklaakekseillä ja tuoreilla kukilla.


Nämä ilman liivatetta hyydytetyt kakut on niiiin hyviä, jotenkin niin "silkkisen pehmeän" makuisia, vaikka vähän saakin aina jännätä että pysyykö kakku kasassa vai ei.



2 kommenttia:

  1. Täällä on niin ihanat herkut,juustokakku on mun lemppari kakku, mutta en onnistu sen tekemisessä, mikähän lie?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustokakut on minunkin lempparikakkuja!
      Hmm..mikäköhän epäonnistumisen aiheuttaa. Voisiko se olla liivatteen käyttö? Itsellä ainakin joskus liivatteet tekivät kiusaa. Nämä liivatteettomat kakut ovat mielestäni paremman makuisia ja helpompia tehdä! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)