Idea tähän mielettömän herkulliseen kääretorttuun on löytynyt Kermaruusu -nimisestä blogista. Siellä oli sitruunan sijaan käytetty mangotuorejuustoa. Varmasti hyvää sekin, mutta myös sitruuna antoi kivan maun perinteiseen porkkanapiirakkaan (joka kylläkin tällä kertaa vääntyi kääretortun muotoon).
Sitruunainen porkkanakääretorttu
2 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl porkkanaraastetta
Täyte
200 g sitruunatuorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
3½ dl tomusokeria
Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu voi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan. Lisää lopuksi porkkanaraaste. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille. Paista 200 asteessa n. 10 min.
Ripottele puhtaan leivinpaperin päälle sokeria, kumoa uunista otettu pohja paperille. Anna jäähtyä.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tuorejuustot, lisää tomusokeri. Levitä jäähtyneen pohjan päälle, kääri rullalle.
Ja sit niihin lupaamiini alkukevään kuviin. Varoituksen sanana, että saattaapi tulla aikamoista kuvatulvaa.
Maaliskuussa oli pakko vielä hyödyntää viimeiset pilkkikelit. Ja samalla tietenkin myös grillailla ulkosalla.
Yhtä suurta iloa tuottaa joka kevät omaan rantaan ilmestyvät joutsenet. Tämä pariskunta sai kyllä hymyn huulille kun heidän taaperrustaan jäällä seuraili.
Säkylän Pyhäjärvellä ei käyty pilkillä, vaikka kuviin sattuikin muutama pilkkijä osumaan. Säkylään meidät vei kalakauppa, eikä ihan turha reissu ollutkaan.
Pääsiäiseen kuului tietenkin pääsiäistulet, rahkapullat, punaviini ja tietenkin Viski.
Myös siikaonginta -kausi on tullut menestyksekkäästi korkattua.
Ekat leskenlehdet ilahduttaa joka kevät yhtä kovin.
Uusi katiskakin tuli ostettua ja jäiden lähdön kunniaksi se sai mennä tekemään töitänsä. Muutama ruokakokoinen hauki ollaan sen kanssa jo saatu.
Ollaan viikottain saatu seurailla kun iso kotka lentää talomme yli. Aina yhtä upea näky. Vähän vaan vielä kaihertaa, että mahtaako tämä nyt olla merikotka vai maakotka...
Neljän päivän saldovapaita oli kiva taas vietellä vesillä. Sandö tarjoili taas parastaan. Se on kyllä upea kohde Saaristomeren kansallispuistossa, suosittelen!
Mukava lukea Koivurannan kevätkuulumisia.
VastaaPoistaKevätpuuhia riittää niin ulkona kuin sisällä.
Tuo kääretorttu pitää toteuttaa kun sattuu leivontainnostus iskemään.
Kevätpuuhia tosiaan riittää. Sisällä onneksi enää ikkunoiden pesu, mutta ulkona tekemistä olisi senkin edestä.
PoistaVielä kun tulisi ihan hiukan edes lämpöisemmät kelit, niin olisi mukavampi touhuilla pihalla.
Tämä oli herkullinen ja hieman erilainen kääretorttu, joten pistä ihmeessä ohje muistiin! :)
Ihania kuvia ja tunnelmia. Mukavaa kevättä! Petra
VastaaPoistaKiitos Petra <3 ja mukavaa kevättä!
PoistaIhania kevät kuvia. Olen leiponut itse kans tuota porkkanakääretorttua ja se on kyllä todella hyvää.
VastaaPoistaPorkkankääris oli kyllä herkullista, niin kuin kaikki muutkin porkkanaleivonnaiset, mutta aina on hauska tehdä niitä vähän uuteen muotoon.
PoistaTäällä kans motivaatiopulaa tietokoneen ääressä istumisen suhteen. Kaiken lisäksi blogi vielä jumittaa, eikä sivupalkit meinaa latautua, joten ulkoasua pitäisi muuttaa. Postaus aiheita kyllä piisaisi. 😅
VastaaPoistaVitsit miten hyvän kuuloinen kääretorttu! 🤤
Uuuu, mitä maisemia ja upea kotka!
Mullakin olisi jonossa hyviä herkkujuttuja, jotka ansaitsisi päätyä blogiin saakka, mutta ehkä ne tästä kevään mittaan sinne vielä ilmaantuu. Tosin aurinkoinen keli ulkona ei oikein houkuttele näpyttämään tietokonetta sisätiloissa! ;)
PoistaKiitos Suvi <3 ja oikein mukavaa & aurinkoista kevättä!
VastaaPoista