Ulkona tuulee tällä hetkellä niin kovin, että on kiva olla villasukat jalassa sohvan nurkassa ja kuunnella kun tuuli vinguttelee vanhan talon nurkkia. Onneksi Viskikään ei tykkää tuulisesta kelistä, niin ei tarvitse näillä keleillä mitään maraton -lenkkiä tehdä.
Tämä lasagnette on jo muutaman viikon takaa. En ole ikinä lasagneten joukkoon laittanut porkkanaraastetta, mutta sehän sopikin erittäin hyvin joukkoon. Taidan laittaa toistekin. Ohje on Kirsin keittiöstä, hieman omaan makuun muunneltuna.
Helppo lasagnette
400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
2 porkkanaa
2 dl vettä
2 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
paprikamaustetta
oreganoa
basilikaa
ripaus sokeria
150 g täysjyvä lasagne piccoloa
1 mozzarellapallo
Paista jauheliha ja sipuli. Lisää paiston loppuvaiheessa murskattu valkosipuli. Mausta jauheliha suolalla, mustapippurilla ja paprikamausteella. Lisää joukkoon tomaattimurska, raastetut porkkanat, vesi ja kerma. Mausta kastike oreganolla, basilikalla ja ripauksella sokeria. Lisää tarvittaessa myös lisää suolaa ja mustapippuria, kunnes maku on omaan makuun mieleinen.
Anna kastikkeen kiehua hetken aikaa, esim. 15 minuuttia ja lisää joukkoon pastat. Kypsennä ruoka joko hellalla tai siirrä jauheliha-pastasötkötys voideltuun uunivuokaan. Asettele ruuan pinnalle ohueksi leikattuja mozzarellasiivuja ja anna ruuan kypsyä kansi päällä levyllä tai uunissa kunnes pasta on kypsää.
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
2 porkkanaa
2 dl vettä
2 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
paprikamaustetta
oreganoa
basilikaa
ripaus sokeria
150 g täysjyvä lasagne piccoloa
1 mozzarellapallo
Paista jauheliha ja sipuli. Lisää paiston loppuvaiheessa murskattu valkosipuli. Mausta jauheliha suolalla, mustapippurilla ja paprikamausteella. Lisää joukkoon tomaattimurska, raastetut porkkanat, vesi ja kerma. Mausta kastike oreganolla, basilikalla ja ripauksella sokeria. Lisää tarvittaessa myös lisää suolaa ja mustapippuria, kunnes maku on omaan makuun mieleinen.
Anna kastikkeen kiehua hetken aikaa, esim. 15 minuuttia ja lisää joukkoon pastat. Kypsennä ruoka joko hellalla tai siirrä jauheliha-pastasötkötys voideltuun uunivuokaan. Asettele ruuan pinnalle ohueksi leikattuja mozzarellasiivuja ja anna ruuan kypsyä kansi päällä levyllä tai uunissa kunnes pasta on kypsää.
Kissatkin jo hetkellisesti tottuivat ajatukseen, että kevät on tulossa. Molemmat kissat lekottelivat auringon paisteessa saunan terassilla ja siinä kyllä oikeastikin oli melkoisen lämmin välillä jos tuuli ei yhtään osunut. Mutta nyt taitaa taas sisätilat lämmittää enemmän.❤
Kiitos reseptistä. Näyttää herkulliselle! Ihan paras kissakuvat, mitä olen nähnyt. Aurinkoista alkavaa viikkoa!
VastaaPoistaKissoja tulee kuvattua ihan liian vähän, pitää vähän ryhdistäytyä ja yrittää saada kissoja useammin linssin eteen! :)
PoistaOikein aurinkoista kevättä! <3
Tätä juuri kaipasin. Remontin keskellä joku helppo ja herkullinen on todella tervetullut.
VastaaPoistaKiitos ohjeesta ja katille rapsutukset!
Helpot ja herkulliset reseptit helpottavat arkea, etenkin remontin ja kiireen keskellä.
PoistaKissat kiittävät rapsutuksista! <3
Oli jo niin nätisti kevään tuntua ja se piristi kummasti. Tää "takatalvi" olis voinut jäädä tulematta: hyrrrr huomennakin on luvattu ihan sika kylmää ja lisää lunta. 🥶
VastaaPoistaLapsen takia on tullut itsekin laitettua porkkanaraastetta lasagnen joukkoon ja se todella sopiikin sinne hyvin. 😋 Samoin pakaste pinaattukuutioita tungen vähän joka ruokaan tuomaan terveellisyyden tuntua. 😁
Taitaakin meidän toukokuun retki hieman siirtyä. Menin sitten voittamaan yöpymisen myös Savonlinnan Saima kahvila-hotelliin ja se pitää käyttää toukokuun loppuun mennessä. Pikkasen hyvä tuuri. xD
PoistaEi vitsit mikä tuuri sulla on käynyt, wau! <3
PoistaSavonlinna on mullakin ollut jo pitkään to-go -listalla, mutta ehkä joskus tulee lähdettyä tekemään "idän kiertue" ja käytyä samalla myös Lappeenrannassa ja Imatralla.
Laatikkoruuat ovat olleet talven pakkaspäivinä hyvä vaihtoehto, lasagne toimii aina.
VastaaPoistaKuvitathan blogisivuja talon eläinystävillä, tykkäykset kissoille ja Viski- koiralle.
Kiva kuulla että meidän eläinystävät kiinnostaa - yritän saada heitä useammin linssin eteen! :)
PoistaOikein aurinkoista ja mukavaa kevättä! <3
Kiitti ruokavionkistä. Tätä tehään meilläkin pian. Samaa mieltä yllä olevan kanssa, eläinkuvat ovat kans toivottuja.
VastaaPoistaEläinkuvatoive huomioitu! Kissoista onkin tähän aikaan vuodesta haastava saada kuvia, kun ovat koko ajan metsästyshommissa pelloilla, mutta yritetään! :)
PoistaMukavaa kevättä!
Tämä kuulostaa kyllä hyvältä! En oo pitkään aikaan jaksanut testailla uusia reseptejä, mutta tätä täytyy kyllä kokeilla. Kiitos reseptistä! 😊
VastaaPoistaErilaisia motivaatio-ongelmia on ollut täälläkin havaittavissa. Ei niinkään uusien ohjeiden kokeilussa, mutta en ole niitä juurikaan tänne blogiin saanut... :/
PoistaEhkä kevät toisi virtaa ja motivaatiota lisää! :)
Teen useasti lasagnettea mutta en ole porkkanaraastetta testannut. Pitänee ensi kerralla ottaa kokeiluun.
VastaaPoistaKannattaa testata! Mielestäni toi todella hyvää makua laatikon joukkoon. Laitan kyllä seuraavallakin kerralla.
Poista