sunnuntai 23. toukokuuta 2021

Euroviisukatsomon eväät ⚡


Enpä muista että olisin koskaan ennen näin innoissani seurannut Euroviisuja kuin tänä vuonna. Aiempina vuosina olen saattanut sivusilmällä niitä katsoa, mikäli TV on auki ollut, mutta yhtään esittäjää / biisiä sieltä ei kyllä ole mieleen jäänyt. Voi olla että olisi tänäkin vuonna viisut jääneet väliin, kunnes yksi ystäväni vähän kuin haastoi semifinaalit katsomaan ja siitähän se innostus sit lähti. Itse viisupäivänä oli muutamankin ystävän kanssa viisulinjat kuumana Whatsapissa.
 

Suomen edustajan, Blind Channelin, biisi ei sinällään uponnut omaan musiikkimakuuni, mutta tykkäsin heidän energiastaan siellä lavalla ja biisi oli kyllä niin totaalisen erilainen kuin muilla mailla, joten vibat Suomen pärjäämisen suhteen oli korkealla. Muidenkaan maiden esityksistä ei mitään sellaista suurta wau -efektiä herunut, mutta muutama suosikki sieltä kuitenkin löytyi. Ehkä pitäisi oppia näitä viisuja kuuntelemaan vähän erilaisella korvalla, eli ei etsiä sieltä sitä omaan musiikkimakuun uppoavaa esittäjää / biisiä, vaan ehkä enemmänkin sellaista oikeasti taitavasti tehtyä ja taitavasti esitettyä kappaletta, genrestä välittämättä.


Maltan oli yksi mun suosikeista, mutta se biisin hyvyys hukkui itselläni siihen laulajan esittämään nyrpeään naamaan pisteidenlaskutilanteessa. Vaikka onkin pettynyt omaan sijoitukseensa, niin jotenkin hän esiintyi omiin silmiin kovin nyrpeästi eikä osoittanut kyllä vähintäkään iloa muiden pärjäämisestä. Norja oli myös yksi suosikeistani, ja tämä nuori suloinen laulajapoika esiintyi kyllä muutenkin hyvin edukseen. Ja Italiahan sen voiton sit nappas. Biisi itsessään ei kuulunut mun suosikkeihin, mutta oli mahtavaa että voitto ei herunut millään "tusinatavarabiisillä". Onnittelut Italiaan ja onnittelut myös Suomelle upeasta kuudennesta sijasta!


 

Mutta jos nyt näihin viisueväisiin. Sain (tai jouduin, ihan kuinka tämän haluaa tulkita) pitämään viisukatsomoa ihan yksinäni, joten herkkujen määrä piti miettiä niin että saan ruokamäärän tuhotuksi jos en ihan illan aikana kokonaan, niin loput sit seuraavana päivänä. Mun menu oli seuraavanlainen:

✌ Salaattia (kurkku, tomaatti, punasipuli, paprika, oliivi, höystettynä oliiviöljyllä ja oreganolla)
✌ Vesimeloni-feta-minttusalaattia
✌ Focacciaa
✌ Raparperipiirakkaa
✌ Mansikoita



Vesimeloni-feta-minttusalaatti

½ vesimelonia
200 g fetajuustoa
muutama oksa tuoretta minttua
mustapippuria myllystä
pieni loraus oliiviöljyä

Leikkaa vesimeloni ja fetajuusto yhtä suuriksi kuutioiksi. Revi kuutioiden joukkoon tuoreita mintun lehtiä, ja pyöräytä päälle hieman mustapippuria myllystä. Lorauta salaatille oliiviöljyä ja sekoita ainekset varovasti yhteen. Anna makujen tasaantua viileässä hetki ennen tarjoilua.


 

Focaccia

3,5 dl vettä
30 g hiivaa
2 dl durumjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
rosmariinia
fetajuustoa
kirsikkatomaatteja
oliiveja
sormisuolaa

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää durumajauhot, sekoita ja lisää suola.
Lisää loput jauhoista ja oliiviöljy. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia.
Peitä kulho liinalla ja anna kohota puolisen tuntia lämpimässä, vedottomassa paikassa.
Taputtele taikina runsaalla oliiviöljyllä valeltuun uunivuokaan tai käytä pohjalla leivinpaperia.
Sivele öljyä myös taikinan päälle. Kohota focacciaa vielä 15-30 minuuttia.
Paina peukalolla taikinaan koloja ja täytä ne fetajuustolla, kirsikkatomaatinpuolikkailla ja oliiveilla. Ripottele päälle vielä sormisuolaa ja rosmariinia.
Paista focacciaa 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.



Helppo raparperipiirakka

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
½ dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
1 dl rypsiöljyä
1 kananmuna

Täyte:
n. 6 dl raparperipaloja
1 tlk (200g) kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl sokeria

Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, sokeri, leivinjauhe ja kaneli kulhossa. Lisää öljy ja muna sekoittaen. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen.
Levitä päälle raparperipalat. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri. Kaada seos piirakan päälle.
Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.


Kahviakin uskalsin juoda vielä klo 22, jotta sain pidettyä itseni hereillä loppuun saakka. Ja se pisteiden laskuhan meni niin jännäksi että sydänhän siinä hakkasi tuloksia katsellessa. Tiedä sitten johtuiko sydämen hakkaaminen liiasta kahvin juonnista vai jännittämisestä... 😆

10 kommenttia:

  1. Voi, mitä herkkuja teillä oli viisupöydässä! Kyllä jännitti täälläkin päässä viisuje lopputulos! Hienosti meni pojilla!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3
      No kyllä oli jännät paikat! Hienosti pojat veti. Toivottavasti ottavat nyt kaiken irti tästä mediahuomiosta. Ainakin Spotifyn soittolistoilla olivat päässeet ihan kärkeen tällä Euroviisubiisillä.

      Poista
  2. Hyvän näköiset eväät kyllä on :) mulla jäi viisut kokonaan katsomatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3
      Mullekin oli eka kerta kun näin intensiivisesti seurasin. Mutta taidan tehdä tästä perinteen! :)

      Poista
  3. Ihanat viisueväät olet itsellesi laittanut. Minäkin seurasin viisut alusta loppuun, kuten joka vuosi. Ja jo ennen semifinaaleja kuuntelin kaikki 39 kappaletta useampaan kertaan. Kanssasyöjä nukahti viisuiltana kesken kaiken, vaan hyvähän niitä oli yksinkin seurata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi! <3
      Oi, sulla oli oikein kunnon paneutumista viisuihin. Ehkä minäkin ensi keväänä aloitan vähän aikaisemmin tutustumaan viisubiiseihin.
      Ja hyvä niitä on yksinkin seurailla. Minun karvaiset seuralaiset oli kaikki pihalla, eli yksin jouduin itsekin seuraileman. :)

      Poista
  4. Täällä kans viisut tuli katsottua eväiden kera. Vartti kyllä tuli torkuttua pisteiden laskun välissä. 😂 Mietin kans, et pitäis opetella katsomaan vähän eri näkökulmasta esityksiä, kun omat suosit ei oikein menestyneet. Tykkäsin kans Norjasta ja pidin myös Ruotsista. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla kävi tuo torkahdus semifinaaleissa. Heräsin siihen kun lähetys loppui ja nolona tarkastin Ilta-Sanomien nettisivuilta että pääsiköhän Suomi finaaliin! :D

      Poista
  5. Ihanat Euroviisu tarjottavat sinulla.
    Meillä kävi hassusti nukahdimme kumpainenkin.
    Aaamulla tuli sitten katseltua voittajat ja suomen tilanne.
    Sattuuhan sitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3
      Sattuuhan sitä... ;) Kyllä se meinas itsellekin uni tulla, mutta onneksi oli Whatsapp rinki kuumana ja pisteidenlasku menikin niin jännäksi ettei sen aikana kyllä päässyt nukahtamaan.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)