keskiviikko 26. toukokuuta 2021

Uunilohi Aurajuusto-yrttikuorrutuksella & raikas kurkkusalaatti


 Mieheni oli taas viime viikonlopun kalareissussa ja sain tehdä ruuaksi juurikin oman makuni mukaista ruokaa. Hän syö kyllä aikalailla kaikkea, mutta tietyt jutut eivät oikein uppoa, kuten Aurajuusto, oliivit ja kasvisruuat. Niinpä tällaisina päivinä hyödynnän hänen poissaolonsa ja kokkailen ihan vaan itselleni. Tällä kertaa tein Valion ohjeen mukaisesti Aurajuusto-yrttikuorrutteista uunilohta. 😋 Lohen päälle ei kannata liikaa hölvätä suolaa, koska Aurajuusto itsessään on melkoisen suolaista. Ennemminkin pitäisin sitruunaa lähettyvillä, jos syödessä huomaa tahtovansa lisää raikastusta lohen päälle. Ja suosittelen tätä ohjetta muutenkin vain Aurajuuston ystäville tai sit vaihtoehtoisesti tuota juuston määrää kannattaa ehkä hieman himmailla. Tämä nimittäin todellakin maistui Aurajuustolle! 😋👌

Aurajuusto-yrttikuorrutteinen uunilohi


1 kg lohifileetä
n. 2 tl sitruunanmehua
n. ½ tl suolaa
valkopippuria myllystä
1 pkt (170 g) Aurajuustoa
½ dl lehtipersiljaa
½ dl ruohosipulia

Nosta lohifilee uunivuokaan. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja valkopippurilla.
Hienonna yrtit. Sekoita ne murennetun Aurajuuston joukkoon (tai käytä valmista Aurajuusto murua). Levitä seos kalan päälle.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20-30 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. 



Kurkkusalaatin ohje löytyi Meillä kotona -sivustolta. Tämä oli kyllä ihan huippuhyvää. Ihanan raikkaan makuinen lisäke suolaiselle lohelle. Tein alkuperäisestä ohjeesta poiketen salaatin vain yhdestä isosta kurkusta, muuten käytin samat määrät aineksia. Kannattaa sitruunamehua lisäillä salaatin joukkoon pikkuhiljaa, jottei salaatista tule liian kirpsakan makuista. Tämä salaatti olisi omiaan myös uusien perunoiden kaverina. 

 

Raikas kurkkusalaatti


1 iso kurkku
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
½ sitruunanmehu
½ dl tuoretta tilliä
½ dl tuoretta minttua
1 dl kreikkalaista jogurttia
suolaa & mustapippuria

Leikkaa kurkut reiluiksi viipaleiksi ja punasipulit ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna tilli ja minttu.
Sekoita salaattiainekset kulhossa. Purista joukkoon sitruunanmehu. Sekoita mukaan kreikkalainen jogurtti. Mausta suolalla ja pippurilla.



Meidän pihalla kasvaa vain yksi ja ainoa kirsikkapuu, ja aina jaksan ilahtua yhtä kovin sen kukkimisesta! ❤ Kirsikan kukat on niiiiiin kauniita! 🌸 En yhtään ihmettele, että Japanissa kirsikkapuiden kukinta on oikea kansanjuhla.


6 kommenttia:

  1. Oi vesi tulee ihan kielelle, koska mun lemppari on just lohi ja kalaruuat erikoisesti, tietysti raikas salaatti, vau miten herkullista !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli kyllä yhdistelmänä mitä parhain - kalaa ja raikasta salaattia. Ihan sellaista kesäruokaa! <3

      Poista
  2. Voi kuinka herkullista ruokaa.
    Minulla vähän sama ongelma, kun mies ei oikein kiinnostu kaikesta mistä minä tykkäisin ja meillä yksi joka nyt jakaa mielipitee on kala. Hitsi alkoi niintekeen kunnon uunilohta mieli aurajuustolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kala on varmasti myös yksi mikä jakaa mielipiteitä, niinkuin Aurajuustokin. Meillä kala (ja kalastus) on yhteistä herkkua, mutta Aurajuusto jakaa mielipiteet. Mutta onneksi saa välillä kokkailla vain ja ainoastaan itselle! :)

      Poista
  3. Olisi mullekin herkkuruokia kummatkin. Meillä miehelle saa laittaa vähän auraa, omiin lisäilen paljon enemmän. Tuota salaattia teen pian. Mulla on Janssonin kiusaus ens kerran listalla, kun mies syö kebabbia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on vähän sama, että mies kyllä sietää vähän Auraa, itse voin hölvätä vaikka koko paketillisen esim. pizzan päälle! :D
      Mulla ei taas ole Janssonin kiusauksesta mitään mielipidettä, en ole tainnut koskaan edes maistaa. Lapsena olen laittanut sen "yök-listalle" ihan maistamatta, mutta nykyään saattaisin vaikka tykätäkin.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)