tiistai 1. kesäkuuta 2021

Tilli-tonnikala-cheddarpiirakka porkkanaisella pohjalla


Huh heijaa, nyt ollaan jo kesäkuun ekassa päivässä. Jotenkin meinaa ihan väkisin iskeä ahdistus siitä, että toukokuu oli ja meni ja ehdinkö nyt varmasti nauttia joka ikisestä päivästä tarpeeksi. Koska seuraava toukokuu tulee vasta vuoden päästä... 😓 Toukokuu on jotenkin niin mahtava kuukausi, kun kevät alkaa vaihtua huomaamatta kelien ja vehreyden puolesta kesäksi, mutta kuitenkin on tunne että kaikki ihana on vielä edessä päin. Onko muilla samoja fiiliksiä toukokuusta? 😍

Ei kuitenkaan passaa vaipua synkkyyteen vaan nyt nautitaan Suomen kesästä. Lomaan on vielä 8 viikkoa aikaa, mutta jotten lataisi lomaan liian suuria odotuksia, niin olen yrittänyt nyt jo tehdä pienen listan asioista joita haluan kesän aikana tehdä ja mieluusti vetäisin viivan yli mahdollisimman monesta kohtaa jo ennen loman alkua. Listalle on ainakin tulossa yksi saarikohde (paljastan kohteen vasta kun ollaan siellä käyty) 😉, pyöräretki jossakin lähikaupungissa, kalastuspäivä Säkylän Pyhäjärvellä, valokuvausretki johonkin uuteen paikkaan / kaupunkiin / kylään ja tietenkin hyvien grillireseptien testausta. 

 Ja reseptien testaamisesta päästiinkin asiaan, eli tähän tonnikalapiirakkaan jota leivoin jo viime viikolla. Tuo Suklaapossun -blogista löytynyt porkkanainen piirakkapohja on ollut työnalla jo kauan, mutta nyt oli näemmä vasta toteutuksen aika. Ja Liian hyvää -blogista löytynyt tonnikala -täyte taas pääsi testiin osittain sen takia, että jääkaapista löytyi pala cheddarjuustoa joka piti "hukata" johonkin. Pohja oli kivan makuinen ja mikä parasta, sai vähän terveellisyyttä porkkanasta. Ja täyte oli myös herkullista. Olen vähän kyllästynyt tonnikalan makuun, mutta tuore tilli toi maun kyllä ihan uusille leveleille. 👌


Tilli-tonnikala-cheddarpiirakka porkkanaisella pohjalla


Pohja:
100 g voita
1 dl hienoksi raastettua porkkanaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Täyte:
1 prk tonnikalapaloja öljyssä
1 iso punasipuli silputtuna
1 dl tuoretta tilliä silputtuna
1 dl tuoretta persiljaa silputtuna
kuivattua oreganoa
pikkuripaukset currya, mustapippuria ja suolaa
3 dl raastettua Oltermanni Cheddar -juustoa

Päälle:
2 dl kermaa (käytin ruokakermaa)
2 kananmunaa

Pohjaa varten yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja porkkanaraaste keskenään. Yhdistä aineet ja sekoita vain sen verran, että kaikki aineet ovat juuri ja juuri sekoittuneet yhteen. Levitä taikina vuoan pohjalle jauhotetuin sormin painellen.
Laita vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Esipaista pohjaa 225 asteen lämmössä 8 minuuttia.
Valuta tonnikalapalat ja ripottele palat tasaisesti piirakkapohjalle. Silppua punasipuli pieniksi kuutioiksi ja ripottele tonnikalan päälle. Mausta piirakka tuoreella tillillä, persiljalla, oreganolla ja vain aavistuksella suolaa, mustapippuria reilummin ja ripauksella currya. Lisää pinnalle juustoraaste.
Vatkaa kerma ja muna keskenään. Kaada kermaseos tasaisesti piirakan pinnalle.
Paista piirakkaa 210 asteessa noin 20-25 minuuttia. 



2 kommenttia:

  1. Onpas ihana pohja piirakalla.
    Tonnikalapiirakat ovat minun lempparipiirakoitani.
    Upeaa aurinkoista hellepäivää sinnepäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pohja oli kyllä hyvää. Ilmeisesti toimii myös makeiden piiraiden pohjana, kunhan lisää vähän sokeria.
      Käytin yhteen aikaan joka paikassa tonnikalaa, ja siihen iski pieni kyllästyminen. Nyt se taas pitkän ajan jälkeen olikin erittäin herkullista.
      Sinne myös upean aurinkoisia hellepäiviä! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)