torstai 24. kesäkuuta 2021

Sitruunainen raparperipiirakka juhannuksen kahvipöytään 🌿


Mulla oli vakaa aikomus leipoa juhannukseksi mansikkakakku. Ja tavallaan siis leivoinkin, mutta pohja meni jostain syystä niin pahasti pieleen, että se lensi kaaressa roskiin. Käytiin kauppareissussa ja päätin, että tänä vuonna meillä pureskellaan kynsiä kahvin kaverina. Kunnes sit kuulin, että kahvipöytään on tulossa muitakin, jolloin ne kynnet on vähän huonoa tarjottavaa. 😉 Onneksi kotoa löytyi ainekset raparperipiirakkaan. Piti ensin tehdä ihan vaan perushelppo piirakka 👉 täältä löytyvällä ohjeella, mutta kuinka sattuikin "leikevihkosestani" löytymään sellainen rapsapiirakkaohje, jota en ollut vielä koskaan kokeillut. 

Olen nyt monena aamuna pistänyt merkille, että tuo meidän nelijalkainen lorottelija käy lannoittamassa raparperipuskaa antaumuksella. Sehän toi siis vielä ihan oman mausteensa tähän piirakkaan... 😅

 

Sitruunainen raparperipiirakka


Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
1½ dl sokeria
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 sitruunan kuoret
1½ dl juoksevaa margariinia
1½ dl piimää

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 rkl sitruunan mehua
1 tl vaniljasokeria

Lisäksi:
4-5 ohutta raparperin vartta
voita vuoan voiteluun

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Pese sitruuna ja raasta kuori hienoksi raasteeksi ja lisää se jauhoseokseen. Lisää margariini ja piimä jauhoihin ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja levitä jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita täytteen ainekset kulhossa tasaiseksi. Kaada täyte taikinan päälle.
Leikkaa raparperin varret viistosti n. 2-4 cm:n paloiksi ja lado palat piirakan päälle. Kypsennä uunissa n. 30 minuuttia. Tarkkaile että reunat ei tummu liikaa paiston aikana. Jos alkaa tummumaan, laita esim. folion pala piirakan päälle paiston ajaksi.  


Tänään, eli juhannuksen aatonaattona tuli paisteltua muikkuja ja perunoita muurikan kanssa. Oi nam 😋 ihan järisyttävän hyviä. Muurikkaa pitäisi kyllä hyödyntää enemmän ruuanlaitossa. Etenkin näin kesällä. 


 

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin - oikein rauhaisaa, nautonnollista juhannusta kaikille! ❤ Pitäkää huolta itsestänne ja läheisistänne. 


4 kommenttia:

  1. Leivonta jäi nyt vähemmälle, kuumat
    hellepäivät torppasivat suunnitelmat.
    Mimmim keittiössä on todella hyvä ohje kakkupohjalle, 0,7 kakkupohjan ohjeella leivoin viikko sitten enkä ole koskaan saanut niin täydellisen onnistunutta kakkupohjaa.
    Raparperipiirakka on erittäin hyvä vaihtoehto, joskus jokin saa leivonnaiset littanoiksi ja lättänöiksi.
    Hauskaa juhannusta Koivurantaan kaikille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuumuus aiheuttaa kyllä omat haasteensa leipomiseen - vähintäänkin sen että leipuri ei vaan jaksa leipoa!
      Täytyy ehkä kans ottaa käyttöön tuo Mimmin blogista löytyvä ohje. Kokeilin taas uutta ohjetta, sellaista mantelista kakkupohjaa, mutta se ei kyllä onnistunut ollenkaan.
      Aurinkoisia kesäpäiviä toivotellen! <3

      Poista
  2. Ihanaa juhannusta Koivurantaan! ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)