torstai 25. marraskuuta 2021

Saaristolaisnäkkäriä


Ei joulunaikaa ilman saaristolaisleipää! ❤ Ennen tuli tehtyä saaristolaisleipää myös muina aikoina esim. graavilohen kaveriksi, mutta nyt olen jostain syystä jättänyt sen vaan joulunajan herkuksi. Ja koska aina on kiva testata uusia muunnoksia jo tuttuihin juttuihin, niin pakkohan tätä K-ruoka -sivuston reseptiä saaristolaisnäkkäreistä oli testata.

Ja HYVVÄÄ oli! Parasta mielestäni voin ja kunnon kermaisen juuston kanssa. Mutta toki maistui myös 👉 rapu-cevichen kera.

 

Resepti oli äärimmäisen helppo. Ja kiva näitäkin on kiikuttaa joulumuistamisina, kun pakkaa näkkärit nätisti joko paperipussiin tai peltipurkkiin.

 
Saaristolaisnäkkärit
2 pellillistä


2½ dl kiehuvaa vettä
1 dl kaljamaltaita
1 dl kauraleseitä
½ dl siirappia
¼ dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
1½ dl vehnäjauhoja

Kaada kiehuva vesi kaljamaltaiden päälle ja anna pehmentyä puoli tuntia. Sekoita joukkoon kauraleseet, siirappi, öljy ja suola.
Lisää taikinaan erissä puuhaarukalla sekoittaen ruis-ja vehnäjauhot. Painele lopussa taikina tasaiseksi käsin. Älä vaivaa.
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kahden leivinpaperin välissä pellin kokoisiksi ohuiksi levyiksi.
Paista näkkileivät 200 asteisen uunin keskitasolla 15-17 minuuttia. Tarkkaile, etteivät reunat pääse palamaan. Nosta näkkärit ritilälle ilman leivinpaperia. Anna jäähtyä peittämättä.
Murra kunnolla kuivunut näkkileipä paloiksi. Säilytä näkkärit kuivassa paikassa paperipussissa tai peltirasiassa.

Ja hei jippii – meille satoi ensilumi maanantain ja tiistain välisenä yönä (23.11.2021)! ❤ Oli pakko ruokatunnilla käydä pihalta muutama kuva napsaisemassa, jotta jää muisto vuoden 2021 ensilumesta. Viskillä oli taas vauhtia niin kovin, että oli hankala saada tärähtämättömiä kuvia ja vielä sellaisia että olisi koko koira näkynyt samassa kuvassa! 😃

Kettu Repolainen oli jo uskaltautunut jäälle kävelemään. Onneksi Viski tajusi jo jäälle mennessään että rätinästä päätellen parempi tulla jäältä vielä pois. 


 

Tätä postausta kirjoittaessa lähes koko satanut lumi on jo sulanut pois ja tilalla on superjäinen piha, mutta onneksi Poudan Pekka lupasi loppuviikoksi ja ensi viikoksikin pelkkää pakkasta. Ehkä sitä luntakin sieltä saadaan. ☃

4 kommenttia:

  1. Kaikkia aineksia on, joten viimeistään illalla meilläkin tehdään saaristolaisnäkkäriä, kun kaikkia aineitakin sattuu olemaan jo kotosalla. Tosin jalkaa pitäisi lepuiuttaa,kun sattui eilen iltapäivällä pikkuinen onnettomuus ja piti käydä tikattavana. Hyvin kursivat pohkeen kasaan.

    Ihania kuvia Viskistä. Sama juttu meilläkin, Dave on niin vikkeläliikeinen, varsinkin kiun on lunta, ettei kuvaamisesta meinaa tulla mitään. Meillä on ihan kunnon talvi. pakkasta nytkin 14 astettaja lunta on parina päivänä satanut yhteensä ainakin 30 cm. Puut ovat ihanan näköisiä, kun ovat luimessa/huurteessa.

    Ihanaa joulun alusaikaa koko poppoollesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei... :( Toivottavasti jalkasi on jo kunnossa!! Muistaha parannella haava rauhassa kuntoon, jotta ei toipuminen ota takapakkia! <3

      Voi koirat! <3 Ne (ja lapset) osaavat kyllä ottaa ilon kunnolla irti vuodenaikojen vaihtelusta, ja etenkin tuosta valkoisesta hahtuvasta.

      Kiitos samoin, oikein ihanaa joulunaikaa ja 1. adventtia! <3

      Poista
  2. Suunniteltiin itsenäisyyspäivänä pyytää appivanhemmat meille kyläilemään ja tarjota heille juustoja. Itse tehty näkkärihän vois ollakkin kiva herkku juustotarjottimella. 🤔 Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mikä idea - Itsenäisyyspäivän juustotarjoilu! <3
      Olen itse suunnitellut itsenäisyyspäivän brunssia, mutta mikäli en siihen kykene niin taidan napata saman idean meille. Hillojen, suolakeksien, konvehtien ja kuoharin kanssa oikein bueno kruunaus Itsenäisyyspäivälle!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)