lauantai 15. tammikuuta 2022

Dominokakku 💙


 Vaihdoin syksyllä 2018 työpaikkaa, ja enpä olisi silloin uskonut, että uuden työn myötä elämääni astuu kolme erittäin ihanaa ja itselle hyvin tärkeää naista. ❤ Tässä porukassa saa olla täysin oma itsensä, kertoa ilot ja itkeä surut. Ollaan myös syksystä 2019 saakka tehty aina syysreissu, jolloin saadaan koko viikonloppu viettää yhdessä ja turista ihan rauhassa. Viime syksyn reissulla yksi porukastamme oli juuri jäämässä äitiyslomalle. Ja samalla reissulla itse pudotin pommin 😂 ja kerroin että saatan olla raskaana. Sillon en ollut vielä käynyt ekassa ultrassa, joten epäilys oli suuri, että voiko pelkkään raskaustestiin luottaa jos mitään oireita ei ole. Ja nyt ollaan siinä pisteessä, että ystävän lapsi on jo reilun parin kuukauden ikäinen ja itsellä alkaisi reilun kuukauden päästä äitiysloma. 🙈 Niin ne tilanteet muuttuu ja elää. Ja nyt oltiin tänään katsomassa ystävän pikkaista poikaa ekaa kertaa. 💙 Ja koska tuoreella äidillä taitaa olla kädet muutenkin täynnä työtä, niin lupasin leipoa meille kahvin kanssa jotakin kastettavaa. Ja koska juhlimme samalla toistemme näkemisen lisäksi uutta elämää, niin pakkohan kakkuun oli pienen poitsun kunniaksi saada jotain sinistä. 🐬

Kakun ohje on Mailiksen keittiössä -blogista. Olen hieman muokkaillut ohjetta, esim. vaaleanpunaiset hörhelykset vaihtuivat sinisiin. Tämä oli kyllä siitä mainio kakku, että liivatelehtiä ei tarvinnut käyttää ollenkaan. Vaikka en niiden käyttöä muutenkaan ole ongelmalliseksi kokenut, niin jää silti yksi työvaihe kokonaan pois. Ilman koristelua kakun tekoon meni ehkä n.15 minuuttia.

Dominokakku


Pohja:
150 g dominokeksejä
50 g voita

Täyte:
4 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
200 g Fazerin Dominosuklaata
150 g valkosuklaata

Koristeluun:
n. 100 g Dominokeksejä murusteluun ja koristeluun
1,5 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
sinistä pastaväriä
vaaleansinisiä irtokarkkeja

Hienonna keksit. Sulata voi ja lisää keksimurut sen joukkoon.Painale keksimurut irtopohjavuoan (18 cm) pohjalle. Itse tykkään laittaa leivinpaperin pohjan päälle, jotta saan helpommin siirrettyä kakun tarjoiluastialle.
Aloita täytteen valmistus mittaamalla kulhoon kerma ja mascarpone, josta on valutettu mahdollinen ylimääräinen neste pois. Vatkaa yhdessä kerma ja mascarponejuusto vaahdoksi. Hienonna veitsellä dominosuklaa mahdollisimman pieneksi. Lisää suklaamurut vaahdon sekaan ja sekoita kevyesti. Sulata valkosuklaa mikrossa, välillä sekoittaen. Lisää lopuksi sulatettu valkosuklaa ja vatkaa varovasti. Vältä liikaa vatkaamista, jotta rakenne pysyy hyvänä. Painele dominovaahto pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia tai yön yli.
Koristelua varten vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Ota vaahdosta puolet toiseen kulhoon. Lisää toiseen kulhoon tilkka sinistä pastaväriä ja sekoita. Hienonna keksit ja ripottele kakun päälle. Tämä on helpompi tehdä kun reunavuoka on vielä paikoillaan. Seuraavaksi poista vuoka ja tee pursotukset. Kaksivärisen pursotuksen saa laittamalla pursotinpussin toiselle puolelle sinisen vaahdon ja toiselle puolelle vaahdon ilman väriainetta. Koristele lopuksi kakku jäljelle jääneillä Dominoilla sekä vaaleansinisillä irtokarkeilla.




Oli muuten äärimmäisen vaikea löytää vaaleansinisiä karkkeja. Vaaleanpunaisia kyllä löytyi, mutta siniset oli kiven takana.


Kiitos ihanat Tsörppirinkiläiset että olette ❤❤❤

4 kommenttia:

  1. Ihania kuulumisia ♡ Kyllä on hieno ja herkullisen kakku! Ja söpösesti teemaan sopivasti sinisen sävyinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja! <3
      Ystävät ovat kultaa <3
      Ja tietenkin piti vähän söpöstellä pienen pojan kunniaksi! :)

      Poista
  2. Oi että, onpa kiva resepti! Tällaiset "ilman liivatetta" ovat välillä pelastus, ei niiden liivatteiden kanssa jaksa aina pelailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen niin samaa mieltä. Vaikka yleensä niiden kanssa onnistuukin ihan hyvin kakut, niin silti yhden työvaiheen pois jäänti on aina plussaa. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)