lauantai 1. tammikuuta 2022

Uudenvuodenaaton eväkset 🎇


Oikein ihanaa, terveyden ja arkisten onnenhippujen täyteistä uutta vuotta 2022! 

Meillä vuosi vaihtui hyvin rauhallisissa merkeissä, ihan kotosalla. Viimeiset pari viikkoa on ollut sellaista juoksua paikasta toiseen, että pieni rauhoittuminen kotona ei ollut yhtään pahitteeksi. Ohjelmassa ei ollut mitään sen kummempaa kuin syömistä, saunomista, rakettien katselua ja nuotion äärellä oleskelua. 


 Meidän uudenvuoden menu oli seuraavanlainen:
⚉ lämminsavulohta ja valkosipulikastiketta
⚉ cocktailtikkuja
⚉ fetasalaattia
⚉ kukkakaali-kurkkusalaattia suolapähkinöillä
⚉ sipsejä ja ranch-dippiä
⚉ paholaisenhilloa
⚉ focacciaa ja ruohosipulituorejuustoa


Kukkakaali-kurkkusalaatti oli täysin uusi tuttavuus, positiivinen sellainen. Tein tämän eilen iltapäivällä ja sanoisin että se oli vasta tänään parhaimmillaan, joten tehkää tekin vuorokausi ennen tarjoilua salaatti maustumaan. Toki nuo pähkinät kannattaa lisätä salaatin mukaan vasta hieman ennen tarjoilua. Alunperin tämä resepti on ilmeisesti Vappu Pimiän reseptejä. Tästä löytyi internetin syövereistä niin monenlaista eri versiota, tämä versio on Viikonloppukokin -blogista.  

Kukkakaali-kurkkusalaatti suolapähkinöillä

pieni kukkakaali
1 kurkku
1 punainen chili (tai ripaus vahvaa chilirouhetta)
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
kourallinen suolapähkinöitä

Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl seesamiöljyä (käytin pistaasiöljyä)
hyppysellinen suolaa
mustapippuri rouhetta

Valmista kastike sekoittamalla aineet keskenään. Valmista salaatti. Hienonna kukkakaali pieneksi. Halkaise kurkku kahtia ja ota siemenet pois. Viipaloi kurkku ohuiksi siivuiksi. Hienonna chili ja lehtipersilja.
Sekoita kaikki pilkotut ainekset keskenään. Pähkinät kannattaa lisätä vasta juuri ennen tarjoilua. Kaada kastike salaatin sekaan. Anna maustua vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua.



 Lämminsavulohi ostettiin tällä(kin) kertaa valmiina. Ollaan löydetty niin hyvä kalakauppa, jonka valmis lämminsavulohi on ihan omatekoisen veroista. Ja koska aina ei vaan kaikkea jaksa itse valmistaa, niin tämä on helppo keino helpottaa taakkaa. Savulohelle tein kuitenkin itse valkosipulisen kastikkeen. Tämä ohje pitää heti kirjata ylös, koska oli niin suunmukaista että tehdään varmasti toistekin.

Valkosipulikastike

1 dl majoneesia
1 dl turkkilaista jogurttia
1 tl hunajaa
1 iso valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
loraus sitruunanmehua
1 puntti ruohosipulia silputtuna

Raasta valkosipulinkynsi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.


 

Cocktailtikkuihin tein lihapullat itse. Lihapullataikinaan heittelin vähän mitä kotoa sattui löytymään, kuten tuoretta basilikaa ja parmesanjuustoa. Lihapullien lisäksi tikkuihin laitoin tuoretta basilikaa, mozzarellajuustoa ja kirsikkatomaatteja sekä toisiin tikkuihin kunnon kermajuustoa sekä viinirypäleitä. Tikkuja oli kiva dippailla niin valkosipulikastikkeeseen, kuin ranch-dippiin. Sen dipin tein ihan vaan valmiista dippiseoksesta. Paholaisenhillo taas oli äitini tekemää.


Ja mitä olisi syömingit ilman itse tehtyä focacciaa. Tein leivän taas 👉 tällä samalla luotto-ohjeella. Ja pitihän siihen teeman mukaisesti saada vuosi  2022 näkyviin! 😁 


Vatsat täynnä oli hyvä vastaanottaa uusi vuosi (uusvanhoilla kujeilla)🎇


 

Ostin Tokmannilta yhden paketin sädetikkuja, mielessä että saisin otettua kivoja uudenvuoden kuvia niistä. No, hutiostoshan se oli! 😁 Nämä euron sädetikut paloivat loppuun niin nopeasti, että hyvä kun ehti kissaa sanoa. Joko mielikuvani sädetikuista oli väärä tai nämä olivat vaan jotain maanantaikappaleita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)