perjantai 1. huhtikuuta 2022

Possun lapaa leivinuunissa & grillisalaatti porkkanasta


 Nämä kylmät kelit ei oikein nyt mieltä lämmitä, kun ajatus on jo kääntynyt tulevaan lämpöiseen kevääseen! 🌞 Mutta se hyvä puoli kylmässä kelissä on, että leivinuunia voi vielä lämmittää. Ja kun leivinuuni lämpiää, sinne on hyvä heittää lihapala savipadassa muhimaan. 



Tällä kertaa ostin kasslerin sijaan possun lapaa (suolaamatonta). En edes muista koska olisin lapaa viimeksi laittanut. Yleensä tulee kyllä kaupassa tartuttua kassleriin. Mutta nyt lapa oli tarjouksessa, ja kilohinnassa melkein tuplat eroa kassleriin, joten päädyin halvempaan ruhonosaan tällä kertaa. Ja taas muistin, että kyllä se lapa vaan on miljoona kertaa paremman makuista kuin kassler. Lavassa on enemmän rasvaa ja vielä luukin keskellä, jotka antavat niiiiin hyvää makua.



Ostamani lapa oli 1,3 kg. Suolasin lavan vasta juuri ennen uuniin laittoa molemmin puolin. Lisäksi sivelin päällipuolelle Poppamiehen Smoky Apple BBQ-kastiketta. Liha oli (hyvin liotetussa savipadassa) uunissa yhteensä noin 13 tuntia. Ja voitte uskoa että liha oli juuri ja juuri kypsää! 😂 Kerran paiston aikana otin lihan uunista ja sivelin lihasta irronutta nestettä lihan päälle. Savipata on kyllä niin huikea keksintö, siinä tehty ruoka ei koskaan ole kuivaa. 



Lisukkeeksi lihalle tein salaattia porkkanasta ja purjosipulista. Tämä oli kyllä nappivalinta tälle ruualle. 👌

Grillisalaatti porkkanoista

500 g porkkanoita
n. 15 cm pala purjosipulia
200 g ranskankermaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl sinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa

Raasta kuoritut porkkanat ja siivuta hyvin pesty purjosipuli.
Sekoita mausteet ranskankerman joukkoon. Lisää myös porkkanaraaste ja sipuli, sekoita kunnolla.
Anna salaatin maustua kylmässä ennen tarjoilua. 



Perunat tein niin, että halkaisin kokonaisen perunan ja valelin sen mauste-öljyseoksella. Uunissa ne olivat 200 asteessa noin 20 minuuttia. 


Ja Lidlin Vitakronen aioliahan ei voita mikään! 😋 TODELLA herkullisen makuinen majo, jossa erittäin aito valkosipulin maku. Suosittelen kokeilemaan, mikäli ette vielä ole maistaneet. 

Näinkin yksinkertaisin ja edullisin aineksin saa aikaiseksi erittäin maittavaa ruokaa! Tämäkään annos ei hävinnyt yhtään ravintola-annoksille. 

Ja hei, huhtikuuta mennään jo! 🌞 Säästän teidät tyhmiltä aprillipiloiltani 😁 ja tyydyn vaan toivottelemaan oikein ihanaa perjantaita, viikonloppua ja toivottavasti upean lämmintä ja aurinkoista huhtikuuta! 💛

2 kommenttia:

  1. Näyttää niin herkulliselle! Sää muuttui niin raittiiksi, että lämpimiä vaatteita on pitänyt kiskoa päälleen kuin keskitalvella konsanaan :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tänään paukkasi vielä takatalvi - blaah! Mutta näillä mennään, ei muuta kuin puita leivinuuniin ja torppa lämpimäksi. Saa myös kaivaa paksun talvitakin suosiolla takaisin naulakkoon! :D
      Toivotaan että pääsiäiseksi saisimme edes hieman keväisemmän kelin.
      Mukavaa viikkoa! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)