keskiviikko 25. toukokuuta 2022

Herkullinen porkkanakakku


Rakkaat työkaverini olivat tulossa kylään ja taas oli niiiiiiin herkullinen syy leipoa. Vaikka käsky vähän kävi,että mitään ei sitten tarvitse heitä varten leipoa. Mutta minähän käytän jokaisen tilaisuuden leipomiseen hyväksi. 😁 

Tämä oli ihan mielettömän herkullinen kakku - kostea, mehevä, maukas. Tuo porkkanasose teki kakusta todellakin mehukkaan. Ehkä ei niin selkeää porkkanan makua ollut mitä raasteen kanssa, mutta kovasti tästä tykkäsin silti. Kaiken lisäksi tämä on älyttömän helppo tehdä, kun mitään suurempia vatkauksia ei tarvita ja kakku onnistui ilman mitään lätsähdyksiä. Kiitos siis huippuohjeesta Suklaapossu -blogiin. 😘

Porkkanakakku
23 cm


Pohja:
3 dl sokeria
3½ dl porkkanasosetta
2 dl sulatettua voita / öljyä
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
0,75 tl suolaa
(½ tl kardemummaa)

Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
75 g huoneenlämpöistä voita
2½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Koristeeksi:
marenkia
mansikoita
kinuskikastiketta

Vatkaa sokeri, voi tai öljy, porkkanasose ja munat hyvin keskenään sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Itse jätin kardemumman pois, mutta uskon että sopii tähän kakkuun todella hyvin. Sekoita kaikki aineet sekaisin nopeasti, mutta älä vaivaa taikinaa, jotta siihen ei synny sitkoa. Kaada taikina hyvin voideltuun n. 23 cm irtopohjavuokaan. Paista 160 asteessa uunista riippuen n. 55-65 minuuttia, kunnes keskelle kakkua tökättyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Meidän uunilla tämä tarkoitti 65 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 5 minuuttia ennen irroittamista. Jätä kakku jäähtymään vuoan alle, jotta se pysyy mehevänä. Leikkaa kokonaan jäähtynyt kakku puoliksi.
Tee kuorrute. Notkista huoneenlämpöistä voita vatkaimella noin minuutti. Vatkaa sekaan notkistettu tuorejuusto. Lisää tomusokeri erissä koko ajan voimakkaasti vatkaten. Levitä vajaa puolet kuorrutteesta pohjan päälle. Laita toinen kakkulevy päälle. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle. Koristele kakku esim. marengeille, tuoreilla mansikoilla ja kinuskikastikkeella.


Porkkanasose oli niin suolaisen hintaista ja kilon porkkanoita sai eurolla, joten tein tuon soseen itse. Jos tekin päädyt samaan, kannattaa keitinvesi ottaa talteen jotta saat muussattua soseesta juuri haluamasi paksuista. Itse jätin soseen todella paksuksi ja hyvä kakku tuli. 



Veikkaanpa että tämä kakku on myös yksi tyttömme nimiäiskakuista. Pohjan kun saa tehtyä valmiiksi pakastimeen jo hyvissä ajoin ja luulen että tämä pohja vaan paranee pakastamisen myötä. 

 

Kiitos taas rakkaat Tsörppirinkiläiset kyläilystä! 😘 He toivat tullessaan tytöllemme ihanat kirjat, joista tuota toista olen jo innoissani täytellyt. Pitää heti tilailla kuviakin sinne, jotta ei jää täyttämättä kuvien osalta. Itselleni ainakin on ollut suuresti iloa omasta vauvakirjastani. Etenkin nyt kun on tuo oma tytär, on tullut ahkeraan lueskeltua äitini kirjoituksia omasta kasvusta ja kehityksestä.


Ja minä sain (ennakko) synttärilahjaksi kauan haaveilemani pastalautaset sekä vinettoa. 😍 Kyllä ystävät tietää mitä olin vailla... 🍷❤

4 kommenttia:

  1. Samaista kakkuohjetta olen minäkin katsonut. Porkkanapiirakka ainakin tuli aikoinaan kun tein porkkanasoseella ihanan mehevä. Jossakin vaiheessa, teen minäkin tuolla ohjeella kakun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ainakin tykkäsin tästä kovasti. Tämä oli heti niin ihanan mehevää ja vain parani vanhetessaan. Ensi viikolla saan taas tätä leipoa, kun ajattelin että tämä on yksi kakku tyttömme nimiäisiin. Kokeilen silloin tehdä gluteenittomana, saas nähdä miten onnistuu! :)

      Poista
  2. Pitääkin kokeilla porkkanakakkua soseella. Aina olen raastetta käyttänyt. Nuo vauvakirjat ovat kyllä ihania ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin olen aina ennen käyttänyt raastetta, mutta tämä sose teki kakusta kyllä ihanan mehevän. Toki sitä porkkanan makua ei ollut niin paljoa. Ehkä voisi ensi kerralla kokeilla niin että pistäisikin hieman vähemmän sosetta ja korvaisi sen porkkanaraasteella.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)