perjantai 9. syyskuuta 2022

Herkkuleipiä katkaravuista ja graavilohesta

 

 🍁 S y y s k u u 🍁

Mulla on ihan sellainen fiilis, kuin olisin syttynyt taas eloon, kun helteet väistyivät ja tuli syksyinen keli. ❤ Vaikka kesä ja pieni lämpö ja valoisat yöt onkin ihan kivoja, niin kyllä syksy silti vaan on se mun juttuni. Ja jos heräsin minä eloon, niin kyllä heräs koirakin ihan eri tavalla eloon kun viileämmät kelit alkoivat. Nyt meillä on taas elämässä jonkinmoinen rytmikin, kun voi lenkille mennä mihin aikaan päivästä tahansa, ei tarvitse odottaa että tulee yö ja keli viilenee. 


Myös lämmityskausi on päästy aloittamaan, ja tänä syksynä / talvena se tarkoittaa entistä enemmän puulla lämmittämistä, koska ihana sähkön hinnannousu 😡 mutta ei siitä sen enempää. Yritän pitää tämän blogin pois poliittisista jutuista. 


Meillä oli tällä viikolla 9.hääpäiväkin. ❤ Sitä ei arjen temmellyksessä sen enempää juhlistettu, mutta nyt huomisen päivän ohjelmat peruuntui, joten josko sit huomenna jotakin spessumpaa juttua. Mulla oli yksi ainoa toive huomiselle ja se oli että tekemiseen pitää liittyä eväät. Saa nähdä mitä keksitään.


Nämä herkkuleivät ovat jo viime viikonlopulta. Piti ensin tehdä näitä hääpäivän aamuksi, mutta arkiaamut tuppaavat olemaan vähän "hosuisampia" koska meidän pikkuneiti tykkää loikoilla sängyssä aamuisin, niin eihän sitä raaski sieltä pois tuoda aikaisen aamupalan takia.


Tein pari eri versiota leivistä. Näihin toisiin tuli salaatinlehti, kananmuna-majoneesisörsseliä, graavilohta ja päälle katkarapuja. Sörsseliin siis ihan vaan sekoitin keitettyjä kananmunia silputtuna ja sen verran (ihan tavallista) majoneesia, että sain seoksesta sopivan tuntuisen. 


Toisiin leipiin en jaksanut enää taikoa tuota sörsseliä, vaan voitelin leivät voilla, päälle salaattia, graavilohta, kananmunaa, majoneesia ja katkarapuja. Ja siis tietenkin sitruunaa ja tilliä, ne kruunaavat kaiken. 👌


Leipänä käytin Uotilan maalaisruislimppua ja itse asiassa idea näihin herkkuleipiin tulikin heidän 👉sivuiltaan.  


Kuka muistaa ajan, kun synttäreillä yms. kemuissa oli aina voileipätarjotin täynnä erilaisia herkkuleipiä? Mun äiti ainakin teki aina ihan järjettömän herkullisia leipiä (tosin muna-anjovisleivistä en tykännyt enkä tykkää vieläkään). Ehkä pitäisi elvyttää tämä voileipäperinne. Nykyään tulee yleensä vaan tehtyä joku suolainen piirakka, koska mukamas pääsee helpommalla. 

 


P.S. Kisutkin ovat näyttäytyneet, ilmojen viilennyttyä. Lyyti on jopa ollut kahtena yönä sisällä. Mutta kuvia olen unohtanut ottaa (kuvaaminen on muutenkin jäänyt taas luvattoman vähälle), mutta yritän tsempata! 😁

Onko siellä ruudun toisella puolella muita jotka Rrrrakastavat syksyä? 🍂

2 kommenttia:

 1. Olen syksyn suuri ystävä olen ollut aina, kesäaika menee, jotta sitten voi tulla syksy.
  Viileät ilmat, syksyinen vesisade, kuulas syyspäivä, kaikki syksyä parhaimmillaan.
  Syksy on pihaomenapuun tuoksu, sienikori portailla, eväsreppu metsälenkille.
  Muistan tuon voileipäajan, taisi olla ennen, kuin voileipäkakut tulivat ja syrjäyttivät voileivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan kyllä niin täysin nuo kaikki ihanat syksyiset asiat! ❤❤ Syksy vaan on niiiiiiiin ihanaa aikaa!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)