sunnuntai 18. syyskuuta 2022

Jauheliha-kesäkurpitsapannukakku


Suolaiset piirakat on niin hyviä, ja etenkin nyt kun ollaan molemmat kotona (toinen toki etätöissä, minä vanhempainvapaalla) niin pienelle suolaiselle välipalalle on koko ajan kysyntää. Yleensä teen aina 👉 tätä samaa peltipiirakkaa, mutta nyt päätin kokeilla jotain muuta. Tällainen pannukakkuhan on ihan äärimmäisen helppo tehdä, kun pohja ei vaadi mitään vatkailuja tai alustuksia. 

Teen aina ns. makeankin pannukakun ilman sokeria, eli sinänsä tämä pohjataikina ei juuri eroa minun normipannukakusta. Tähän vaan pistettiin suoraan suolainen täyte päälle. Eli tämän voisi tehdä niinkin, että paistaisi tuon pohjan ihan sellaisenaan ja tarjoaisi suolaiset ja makeat täytteet erikseen. Täytyy sanoa, että muutaman palan joutui syömään, ennen kuin oikein pääsi tämän herkun makuun. Jotenkin on vaikea saada aivot pois siitä asennosta, että pannarin kanssa kuuluu aina syödä mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Mutta testatkaapa itse, osuuko suolainen pannukakku teidän makuhermoon vai ei. Täytteitä toki kannattaa muunnella omaan makuun sopivaksi. Me saimme naapurista niin ison kesäkurpitsan, että sitä piti nyt "hukata" ihan jokaisen ruuan mukaan. 😁 


Jauheliha-kesäkurpitsapannukakku
pellillinen


Pannukakkutaikina:
1 l maitoa
4 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
50 g voita
1 tl suolaa

Täyte:
400 g jauhelihaa
1 kesäkurpitsa (pienehkö)
1 sipuli
140 g juustoraastetta
1 tl suolaa
ripaus mustapippurirouhetta

Pilko sipuli ja kesäkurpitsa. Paista jauhelihaa pannulla. Kun se on saanut väriä, lisää joukkoon pilkotut kasvikset. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jauhelihaseoksen tekeytyä hiljalleen ja sekoittele aina välillä. Ota pois levyltä, kun kasvikset ovat pehmenneet.

Sekoita maito, munat, sulatettu voi ja suola toisiinsa. Lisää joukkoon jauhot. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan turvota hetki. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kaada jauhelihaseos päälle. Lisää viimeisenä juustoraaste ja laita pannari 200 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi. Ota pois uunista kun pinta on kauniin ruskea.


Kesäkurpitsaa olen nyt laittanut myös mm. pyttipannun ja sämpylöiden joukkoon. Olen tehnyt niiiiin hyviä sämpylöitä jo monta kertaa, hieman vaan kasviksia vaihdellen. Pitääkin jakaa se ohje myös tänne. Just eilen illalla huomasin, että taas on kaikki sämpylät pakkasesta syöty, joten on täydennyksen aika. 


Mun mielestä olis niiiiin ihana joskus järkätä sadonkorjuujuhlat. Tehdä alkuruuat, pääruoka ja jälkkäri kauden juureksia käyttäen ja tietenkin joku pitkään haudutettu liha kaverina. 😋 Muutenkin olis ihana, että jos olis vähänkään enemmän rahaa, niin järkkäisin kyllä kaiken maailman brunsseja tosi usein ja kutsuisin ystäviä ja sukulaisia niihin nautiskelemaan. Mun mielestä olis niin siisti aina suunnitella menu ja etenkin jos ei tarvis miettiä kustannuksia, että voisi toteuttaa juuri sellaiset brunssit kun milloinkin haluaa. Nytkin olisi tuon sadonkorjuujuhlan jälkeen Halloween brunssia ja pikkujoulubrunssia ja uudenvuoden brunssia ja..ja..ja.. Eli jos jollain on toiveissa päästä meille syömään, niin manifestoikaa mulle joku ruokakaupan iiiisoo lahjakortti, niin kyllä järjestyy! 😁


Lauantaina nähtiin pitkästä aikaa työkaveriporukan kanssa ja ai että, tuli vedettyä kyllä niin kovat herkkuöverit että huh huh. 😂 Jos on sokerihumala, niin kyllä on myös sokerikrapula. Sunnuntaiaamuna oli oikeasti sellainen olo, kuin olisi vetänyt edellisenä iltana alkoholia kaksin käsin, vaikka todellisuudessa vedin karkkia ja muita herkkuja kaksin käsin ja alkoholin käyttö jäi ihan yhteen kuoharilasilliseen. Mutta eipähän tee mieli karkkia taas ihan hetkeen... 🙊

Kiitos taas Tsörppinaiset 😘

Ja nyt tilaamaan valokuvia. Olen yrittänyt kerätä neidin kaikki sellaiset kuvat yhteen kansioon, jotka haluan ihan paperikuviksi teettää. Ja jos sitä prokkista ei nyt aloita, niin veikkaanpa että jää tekemättä.

Koska onhan nää kuvat niiiiin älyttömän ihania ❤ että ansaitsevat paikkansa perinteisestä valokuva-albumista.

Nämä New Born -kuvat ovat Kuvaus Jonnalan käsialaa. Aada on näissä 9 päivän ikäinen. 😍



6 kommenttia:

  1. Meillä tykätään suolaisista pannareista. Useinmiten tulee tehtyä kinkkupäälyksellä ja siihen jotain muuta sekaan. Myös sellainen versio on olemassa, että täyteet ensin pellille ja taikina päälle. Ihanaia ovat Aadan kuvat. Oikein mukavaa syksyn jatkoa koko perheelle. Hirmuisen vähän tulee enää käytyä blogeissa. Lukemassa olen juttujasi käynyt, vaan kommentointi on jäänyt entistä vähemmäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää jättää tämä pannukakkuasia muhimaan omaan mieleen, josko tulisi tehtyä joskus uudestaankin. Ehkä sen oman ajatusmaailman saisi muutettua ettei pannukakun aina tarvitse tarkoittaa mansikkahilloa ja kermavaahtoa! ;)
      Itsellä vähän tulee ja menee innostus blogien suhteen ja toki käytettävissä oleva aikakin merkkaa. Minusta on vaan kiva kirjailla tänne ihan itseäkin varten ylös omia kuulumisia (toimii hyvänä päiväkirjana) ja on vaan kiva jos joku joskus saa tästä jotakin iloa, vaikkei kommentiakaan käynnistä jättäisi! :) Oikein mukavaa syksyä ja Davelle rapsutukset!

      Poista
  2. Suolainen pannari /pannarit ovat jääneet vähemmälle.
    Talossa on menossa voileipäkausi, kaikenlaisia voileipiä tehdään.
    Adasta on oikein taiteellisella vaikutelmalla kauniita kuvia.
    Täällä puuttuvat brunssilta vieraat, ajatus on haalistunut ajan myötä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi nam, voileipäkausi! Me aloitettiin se kans vahvasti katkis-voileivillä, mutta siihen herkkuun se myös loppui, vaikka ideoita olikin moneksi. Pitää taas jossain vaiheessa jatkaa meilläkin tätä kautta.
      Minäkin tykkään näistä kuvista kovasti, sopivalla tavalla herkkiä ja kauniita kuvia! Niinkuin se vauva-aika muutenkin oli... ❤

      Poista
  3. ja äkkiä ketsuppia päälle ettei nuoret pojat näe mitä sisältää.eikä vanhat ukotkaan huomaa kesäkurpitsaa.nimimerkillä huijari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa :D tuo oli hyvä taktiikka!! Välillä pitää käyttää "vippaskonsteja" jotta saa epäluuloiset maistamaan erilaisia kasviksia.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)