Raparperikakku
24 cm
125 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Raparperitäyte:
500 g raparperia
2 rkl perunajauhoja
Paahdettu valkosuklaa -kuorrute
185 g valkosuklaata
3½ dl kuohukermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
Koristeluun:
tuoreita mansikoita
Kakun valmistaminen kannattaa aloittaa kuorrutteesta jo edellisenä päivänä.
Leikkaa valkosuklaa rouheeksi. Levitä pellille leivinpaperin päälle.
Paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes suklaapalaset ovat muuttuneet vaaleanruskeiksi.
Laita kattilaan suklaarouhe ja kerma. Lämmitä lieden keskiteholla rauhallisesti hämmentäen, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon.
Kaada valkosuklaakerma kulhoon ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Nosta sitten jääkaappiin ja pidä siellä seuraavaan päivään.
Pohjaa varten vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä taikina vuoan pohjalle.
Leikkaa raparperit paloiksi. Sekoita kulhossa raparperipalat ja perunajauhot. Kaada puolet raparpereista vuokaan ja painele ne taikinan sisään. Levitä sitten päälle loput raparpereista. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
Vatkaa kylmä valkosuklaakerma vaahdoksi. Siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Laita valkosuklaavaahto pursotuspussiin. Pursota kakun päälle esimerkiksi isoja ruusukkeita. Vaihtoehtoisesti voit levittää kuorrutteen veitsen avulla kakun päälle. Viimeistele koristelu tuoreilla mansikoilla.
Ennen kakkukahvittelua syötiin kevyt lounas. Oli sen verran kuuma päivä ettei mitään raskasta ruokaa tehnyt mieli. Niinpä tein vaan lihapullia, pari salaattia ja laitoin uuniin paistovalmiita patonkeja.
Lihapullat teen nykyään melkein aina 👉 tällä ohjeella. Tulee jotenkin niin omaan makuun sopivia. Savulohisalaatissa oli vihreä salaattipohja, savulohta, parmesanlastuja ja kermaviilikastiketta. Kermaviilikastike oli ihan perinteinen - sitruunanmehua, sinappia, tilliä, suolaa ja rouhittua mustapippuria. Tomaatti-mozzarellasalaatti oli ihan perinteinen myös, päällä basilikaa ja balsamicokastiketta. Patongit ostin valmiina, oli sekä yrtti- että valkosipulivoitäytteisiä.
Eipä sitä tämän erikoisempaa lounasta kuumana kesäpäivänä kaipaakaan! 😊
Pienistä asioista ne ilot muodostuvat, kotona omien ihmisten kesken on parasta.
VastaaPoistaHeinäkuulle jätetään hyvästit, tavataan ensi vuonna. Syksyssä on omat mukavat asiansa, niin kuin omenat, marjat ja kaikenlaiset pikkupuuhat. Mukavia elokuun päiviä koko perheelle.
Ja taas ollaan lähes saman tilanteen edessä, käydään jo heinäkuun puolta väliä, eli kohta saadaan sanoa heinäkuulle hyvästit ja odotellaan lämpimiä elokuun iltoja (ja aamuja ja päiviä). ;) Onneks meillä vielä kesälomat edessäpäin!
PoistaKuulostaa mielenkiintoiselta tuo paahdettu valkosuklaakuorrute. Pitää testailla. Ja tuo savulohisalaatti,nam.
VastaaPoistaSe paahdettu valkosuklaakuorrute oli positiivinen ylläri. Vähän sellainen kinuskimainen maku. Ja savulohisalaatti toimii aina! :)
PoistaNiin ihania tarinoita ja kaikkia ihania ohjeita. En yleensä seuraile tällaisia juttuja mutta JÄIMPÄS ihan totaalisesti nyt " koukkuun" ja olen todella iloinen että löysin sivusi! Terveisin : Maria Orimattilasta
VastaaPoistaIhana kuulla! Toivottavasti löydät uudelleenkin blogiini, vaikka kirjoitustahti vähän hidastunut. Yritän "parantaa tapani"... :)
Poista