tiistai 4. syyskuuta 2012

Keitetyt lihapullat eli frikadellit

Isäntä oli katsellut sunnuntaina jotakin ruokaohjelmaa, jossa kokki oli keittänyt lihapullat kattilassa kypsiksi. Ja pakkohan sitäkin oli kokeilla.
Taikina oli ihan normaali lihapullataikina (400 g naudan jauhelihaa, 1 sipuli, 0,5 dl korppujauhoja, 2 dl maitoa + mausteet). Pyöriteltiin palloiksi ja keitettiin lihaliemessä kypsiksi. Lihapullat nousivat ylös pintaan, kellumaan, kun olivat kypsiä.

 Lihapullat oli maultaan erittäin hyviä, johtuen ehkä että en itse ollut maustamis vastuussa! :) Mutta ehkä siltikin olen ihan perinteisten lihapullien kannattaja. Eikä ole äitin lihapullia voittanutta! :) Vaikka olen yrittänyt tehdä saman reseptinkin mukaan, niin ei niistä vaan tule yhtä hyviä... Tarvii ehkä seuraavaksi mennä viereen vakoilemaan kuinka ne tehdään.

Tässä vielä makupaloja viime perjantailta! :)

Toisessa patongissa levitettävää vuohenjuustoa, paholaisenhilloa, ilmakuivattua kinkkua rullalle käärittynä sekä rucolaa. Toisessa patongissa päällä tahnaa, joka tehty metvurstista ja ruohosipulituorejuustosta. Päällä vielä persiljaa. Nam! :) Patongit menivät alas kera hyvän valkoviinin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)