torstai 13. syyskuuta 2012

Omena-päärynäpiirakka ja vaniljakastike

Taas täytyi testata uutta omenapiirakka reseptiä :) ja tällä kertaa kokeilin ohjetta, johon tuli omenoiden lisäksi myös päärynää. Aikamoista herkkua oli tämäkin! :) Ohje löytyi Sokerihelmen -blogista. Ja samalla tuli myös testattua itse tehtyä vaniljakastiketta. Vetää kyllä vertoja kaupan kastikkeille. Vielä kun olisi kaapista löytynyt aitoja vaniljatankoja..täytyy pistää ostoslistalle!

Omena-päärynäpiirakka



Piirakkataikina:
4 dl vehnäjauhoja
1,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
2 dl maitoa
1 dl sulaa margariinia

Päälle:
3 keskikokoista omenaa
200 g säilykepäärynöitä

Muruseos:
50 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria

Kostuttamiseen:
Säilykepäärynöiden mehua

Piirakkataikina valmistuu yksinkertaisesti: sekoita ainekset keskenään taikinaksi. Tästä ohjeesta valmistuu yksi pyöreää piirakkavuoallista vastaava määrä, tuplaamalla saat pellillisen. Itse käytin piirasvuokaa.
Kuori omenat ja pilko pienehköiksi kuutioiksi, kuutioi samoin päärynät. Ripottele sekaisin pohjan päälle, paina kämmenillä hieman taikinan sisälle. Muruseoksen ainekset nypitään keskenään tasaisesti sekaisin, ja ripotellaan piirakan päälle. paista 175 asteessa keskitasolla n. 40-45 minuuttia.
Halutessasi supermehevän piirakan, valele hieman päärynöiden lientä piirakan päälle heti paiston jälkeen, ja anna imeytyä piirakkaan.
Piirakka on parhaimmillaan jääkappikylmänä seuraavana päivänä.


Itse tehty vaniljakastike



3 kananmunan keltuaista
4 dl maitoa
2 rkl sokeria
oman maun mukaan vaniljasokeria (itse käytin 1 tl)
1 tl perunajauhoja

Erottele munista keltuaiset kattilaan. Lisää muut aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lämmitä seosta liedellä hiljalleen koko ajan sekoittaen, mutta älä keitä.
Lämmitä ainoastaan sen verran, että kastike "pulpahtaa". Jäähdytä ja tarjoa esim. omenapiirakan kanssa! :)

3 kommenttia:

  1. Olipa ihaa piirakka! Tosin sovelsin vähän, kun täältä ei saa säilykepäärynää tai ainakaan en oo nähnyt, laitoin tuoreena molemmat ja hyvää oli!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kun kävit jättämässä kommentin! :) Löysin samalla sun kivan blogin, johon aion kyllä tänään illalla paneutua paremmin! :)

      Poista
    2. Tervetuloa lukemaan :) Minä vanhasta tottumuksesta etsin ruoka- ja leivontaohjeita edelleen paljon suomalaisilta sivuilta. Kiiros ohjeista!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)