maanantai 15. lokakuuta 2012

Itsetehdyt kalapuikot

Alaskan seitifileet oli tarjouksessa Cittarissa, ja tarjoushaukkana niitä oli tietenkin muutama paketti hamstrattava pakkaseen! :) Tällä kertaa yksi paketti seitiä päätyi kalapuikkojen muotoon.
Eli seit paloiksi. Kieritellään ne ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauho-suola-valkopippuri-seoksessa. Ja ei muutakun pannulle voissa paistumaan! Ja voin sanoa, että kun kunnolla maustaa, niin on kyllä erittäin hyviä! Pieni makuero kun vertaa kaupan valmiskalapuikkoihin. Ja erittäin helppoja tehdä!



Kalapuikkojen kanssa oli tarjolla perunoita, tartar-kastiketta ja salaattia.
Tartar-kastikkeen tein kermaviilistä, johon sekotin sinappikurkkusalaattia, tuoretta tilliä, sitruunamehua, mustapippuria ja hieman suolaa.



Jimin kanssa lähdettiin ruuansulatuslenkille Pitkäjärven pururadalle, ja lähes törmättiin peuraan siellä. Taidettiin molemmat pelästyä aika kovin, eipä olla peuraan ennen metsälenkillä törmätty.


Iltapalaksi höyrytettiin vähän nakkeja ja ne syötiin kera salaatin ja raejuuston. Helppoa ja hyvää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)