maanantai 29. lokakuuta 2012

Pätkiskakku

Isäntä esitti taas toivomuksen suklaakakusta. Ja pakkohan se oli toteuttaa! :) Tämä ohje löytyi Kääpiölinnan köökissä -blogista. Tein siihen vain hieman omia muokkauksia.

Pätkiskakku



Pohja:
4dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
3-4rkl tummaa kaakaojauhetta
150g sulatettua voita
2dl kermaviiliä
1/2 pussillista Pätkiksiä
3 kananmunaa

Vuoan voiteluun:
rasvaa
korppujauhoja

Väliin:
mansikkahilloa
2 dl kuohukermaa
1/2 pussillista Pätkiksiä

Kuorrutus:
200g suklaata (laitoin Fazerin sinistä)
100g voita

  Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut Pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan kermaviili ja kananmunat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita taikina huolella lastaa käyttäen. Sähkövispilää ei tässä tarvita.
  Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (itse käytin 26 cm irtopohjavuokaa) ja paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.
  Halkaise kakku kahtia. Kostuta hieman, itse käytin Spriteä. Levitä toiselle puolikkaalle mansikkahilloa, vatkattu kerma ja paloitellut Pätkikset.
  Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen. Voit toki käyttää mikroakin. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Halutessasi voit ripotella päälle suklaahippuja tai muuta vastaavaa koristeeksi.


Ja hyvvää oli!! Tai no sen nyt voi jo päätellä tuosta runsaasta voin ja suklaan määrästä! :) En ole kakkua vielä maistanut muutakun tuoreeltaan, eli voi olla että tänään on odottamassa vielä eilistäkin herkullisempaa kakkua, kun on saanut oikein kunnolla "mehevöityä"!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)