tiistai 16. lokakuuta 2012

Mango-juustokakku

Isännän synttärikakuksi tuli tehtyä tälläinen. Ja tää meni kans heittämällä sinne kakkujen TOP3:een. Ohje on Sekasopan-sivuilta.

Mango-juustokakku


















Ainekset n. 26 cm irtopohjavuokaan

Pohja:
250 g Digestive-keksejä
100 g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1-1 1/2dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 1/2 rkl sitruunamehua
2-3 dl kuohukermaa

Kuorrute:
2dl mangososetta (esim piltti tms)
2 liivatetta
2 rkl vettä

Murenna keksit muruiksi ja nypi rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle.

Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohkaisena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi. kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää mangosose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään puoleksi tunniksi.

Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka.

Koristelemaan en kakkua ehtinyt. Olisi voinut pinnalle laittaa esim. mangoviipaleita ja sitruunamelissanlehtiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)