torstai 18. lokakuuta 2012

Kaurainen omena-rahkapiirakka

Jotain makeaakin piti leipoa, tietenkin! Syksyinen omppupiirakka, vähän taas uudenlaisella ohjeella.

Kaurainen omena-rahkapiirakka














Taikina:
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
ripaus suolaa
6 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte:
3 omenaa
0,5 dl kanelisokeria
500 g maitorahkaa
200 g ranskankermaa
2 kananmunaa

Vuoan mitta 31x23cm

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää suola, hiutaleet, jauhot ja leivinjauhe.  Nypi taikina murumaiseksi. Ota 2/3 taikinasta ja painele vuoan pohjalle.
Kuori omenat ja poista omenakodat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.  Asettele lohkot limittäin pohjalle. Sirottele päälle kanelisokeri. Sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä täyte omenoiden päälle. Nypi jäljellä oleva 1/3 taikinasta murumaiseksi ja ripottele rahkatäyteen päälle.
Paista piirakkaa 170 ° C noin 40 minuuttia. 

Maistui hieman omena-kaurapaistokselta, ainakin lämpysenä. Kylmänä ei ole vielä tullut maistettua.

Ohje oli Kotikokista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)