maanantai 11. maaliskuuta 2013

Gluteeniton vuokaleipä

Sain idean kokeilla tehdä gluteenitonta leipää, kun ystävän luona maistoin kakkua jossa oli gluteeniton pohja. Ja se oli paljon pehmeämmän makuista kuin tavallinen kakkupohja. Ja kyllä minulle maistui tämä gluteeniton leipäkin!! Aion leipoa uudestaankin, mutta lisätä tuota siementen määrää. Alkuperäisessä ohjeessa oli 2 rkl pellavansiemeniä, mutta meiltäpä ei niitä sattunut löytymään, eli lisäsin tilalle auringonkukansiemeniä. Ne sopivat hyvin, mutta määrää saa lisätä reilusti.

Vuokaleipä (gluteeniton)


5 dl piimää
2 rkl siirappia
1,5 tl suolaa
1 rkl psylliumkuorijauhetta
2 rkl auringonkukansiemeniä
1 dl tummaa jyttejauhoa
1 dl tattarijauhoa
3,5 dl tummaa luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
2 pussia kuivahiivaa
0,5 dl sulatettua margariinia

Sekoita kädenlämpöiseen piimään siirappi ja psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia. Yhdistä kuivat aineet keskenään kuivahiiva mukaan lukien ja sekoita seos taikinaan. Lisää sulatettu margariini. Täytä voideltu 1,5 litran leipävuoka taikinalla ja kohota lämpimässä 30 minuuttia. Paista leipää 200-asteisessa uunissa alimmalla tasolla 35 - 40 minuuttia.

Eikä turvottanut vatsaa ei!!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)