sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Savustettua nieriää ja tartar-kastiketta

Isännän mukaan oli perjantaina tarttunut Cittarista tuoretta nieriää. Ja se päätyikin vielä perjantai-iltana savustuspönttöön. Nieriän kanssa söimme salaattia ja itse tehtyä tartar-kastiketta. Savustamisesta en osaa kertoa mitään ohjeistusta, koska se on isännän homma. Samoin kuin kesällä grillaaminen! :) Mutta tässä ohje tuohon tartar-kastikkeeseen. Se sopii minusta erinomaisesti kalan kanssa. Ja kesällä varmastikin myös hyvin uusien perunoiden kanssa.

Tartar-kastike1 prk kermaviiliä
sinappi-kurkkusalaattia
tuoretta tilliä
sitruunapippuria

Sekoita kermaviilin joukkoon sopiva määrä sinappi-kurkkusalaattia (olisinkohan itse pistänyt n. ½ dl...), tuoretta silputtua tilliä ja n. ½ tl sitruunapippuria. Laita kastike hetkeksi tekeytymään jääkaappiin.


Kalan kanssa nautimme sekä olutta, että valkoviiniä. Valkoviini tarttui Alkosta mukaani kahdella perusteella. Ensimmäinen oli, että sitä suositeltiin rasvaisen kalan kanssa. Ja seuraava valintaperuste oli hieno pullo! :) Viini oli ihan hyvää, mutta ei mitään ylitsepääsemättömän ihanaa ja mahtavaa. Sopi kuitenkin hyvin kalan kanssa. Eli viini oli ranskalaista ja nimeltään C'est La Vie! Muscat Viognier.

Huonosta kuvasta huolimatta ehkä huomaatte, että pullo on aika hieno!! Tuo korkkisysteemi on niin hyvä ja käytännöllinen, että luulenpa, että tämä pullo ei päädy palautuspullona kauppaan, vaan tämä pullo saa jatkossakin jonkin käyttötarkoituksen!! :)

Myös olutta oli siis tarjolla. Sain joululahjaksi eräältä saksalaiselta vaatetoimittajalta aitoa saksalaista olutta 5 litran tynnyrissä. (Ja tietämättömille lukijoille tiedoksi siis, että työskentelen vaatekaupassa, jossa ostot kuuluvat osaksi työnkuvaani.) Ja hyväähän tämä olut olikin! Maukasta. Pidän enemmän tummasta, kuin ihan vaaleasta oluesta. Tässä oli sitä kaipaamaani tummuutta. Harmi kun ei tullut otettua kuvaa lasista, jossa olutta oli. Olisi näkynyt se väri.


Jäljelle jääneestä nieriästä ja tartar-kastikkeesta tuli taiottua myös aamupalat lauantai aamuksi. 

Nieriää jäi näiden leipienkin jälkeen vielä jäljelle ja hukkaan sitä ei heitetty, mutta siitä lisää myöhemmin.... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)