tiistai 5. maaliskuuta 2013

Possua niskasta kiinni ja uuniin

Perjantai-iltana leivinuuniin meni 2 kiloa possun kassleria paistumaan. Uunissa oli lämpöä silloin n. 150 astetta.Possun kera savipataan laitettiin hieman olutta, suolaa, pippuria ja chilimaustetta.
12 tuntia uunissa kypsyttyään liha oli erittäin HYVÄÄ!!! Sen nyt jo vähän kertoikin tuo pitkä kypsymisaika. Ja koska liha kypsyi savipadassa, se ei ollut päässyt yhtään kuivumaan, päinvastoin.

Possun kanssa nautittiin täyteläistä ja tanniinista, Espanjalaista punaviiniä, Almez Garnachaa. Viini sopi hyvin pitkäänkypsyneen possun kanssa.
Lauantai-iltana kävimme pilkillä omassa rannassa (eikä tälläkään kertaa mitään saalista...).
Keli kävi melko ikäväksi siinä illan tullen. Pieni myrskytuuli kävi ja aamullahan pihalla odotti mukava yllätys...noin metrin verran lunta ja kaikki polut ummessa! :)


Eli sunnuntain aikomukset lähteä Jimin kanssa johonkin kävelemään ja sen jälkeen johonkin vielä hiihtämään vaihtuikin lumitöihin! :) No, hiki saatiin päälle silläkin touhulla.

Illalla söimme eiliseltä jäänyttä possua. Revittiin possu uunivuokaan ja päälle sivelimme valkosipuli-chilikastiketta (Aroi aito Thai valkosipuli-chilikastike, suosittelen).
Päälle vielä mustapippuria ja chilimaustetta myllystä, ja ei muutakuin uuniin grillaantumaan. Kun pinta on kunnolla paistunut, on ruoka valmista.

 

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! :)