Pellillinen mustikka-vadelmapiirakkaa
4 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa
150 g sulatettua voita
mustikoita ja vadelmia
Muruseos:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
50 g kylmää voita
Vatkaa munat ja sokeri kevyesti. Lisää joukkoon muut aineet. Kaada seos pellille. Ripottele marjat päälle (n. 1 litra).
Nypi muruseoksen ainekset sekaisin ja ripottele seos marjojen päälle. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Ohje Leipoi leipoi -blogista.
Pakastepizzan pohjana oli Dr Oetkerin Grande Mozarella pizza, joka sai lisätäytteeksi metukkaa, tomaattia, punasipulia ja juustoa.
Ja ei kun pizza hetkeksi leivinuuniin!!
Voin muuten suositella tätä Liddlistä ostettua tulista metukkaa! Sopii niin leivän päälle, kuin lämpimiin voikkareihin ja pizzaankin. Ei ole mitään liian tulista.
Kävin jo päivällä kuolaamassa tuon marjapiiraan perään, mutta en ehtinyt kommentoida. Tuon täytyy olla hyvää! Täytyy kanssa testata. Kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaSe oli hyvää! :) Vähän ensin kauhistutti tuo sokerin määrä, mutta mitä tässä edes leivontaa harrastaisi, jos vaan miettisi sokeri- ja rasvamääriä! :)
PoistaEli sokeri sokerina ja rasva rasvana, ja nautitaan edelleenkin leivonnan tuottamasta ilosta! Niin, ja tietenkin siitä maistelun tuomasta ilosta! ;)