keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Pakastimen tyhjennystä

Välillä on syytä tyhjentää pakastinta, eikä aina kerätä vaan ruokaa sinne. Eilen syötiin siis niinkin yksinkertaista ruokaa, kuin valmis pakastepizzaa, tosin vähän tuunattuna! :) Jälkkäriks oli sit mustikka-vadelmapiirakkaa, joka oli muuten ihan mielettömän hyvää! Tätä meillä tehdään uudemmankin kerran. Ohjeen puolittamalla sais varmaankin ihan piirakkavuokaan sopivan piirakan tehtyä.

Pellillinen mustikka-vadelmapiirakkaa


4 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa
150 g sulatettua voita
mustikoita ja vadelmia

Muruseos:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
50 g kylmää voita

Vatkaa munat ja sokeri kevyesti. Lisää joukkoon muut aineet. Kaada seos pellille. Ripottele marjat päälle (n. 1 litra).

Nypi muruseoksen ainekset sekaisin ja ripottele seos marjojen päälle. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Ohje Leipoi leipoi -blogista.


Pakastepizzan pohjana oli Dr Oetkerin Grande Mozarella pizza, joka sai lisätäytteeksi metukkaa, tomaattia, punasipulia ja juustoa.
 Ja ei kun pizza hetkeksi leivinuuniin!!

Voin muuten suositella tätä Liddlistä ostettua tulista metukkaa! Sopii niin leivän päälle, kuin lämpimiin voikkareihin ja pizzaankin. Ei ole mitään liian tulista.

2 kommenttia:

  1. Kävin jo päivällä kuolaamassa tuon marjapiiraan perään, mutta en ehtinyt kommentoida. Tuon täytyy olla hyvää! Täytyy kanssa testata. Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli hyvää! :) Vähän ensin kauhistutti tuo sokerin määrä, mutta mitä tässä edes leivontaa harrastaisi, jos vaan miettisi sokeri- ja rasvamääriä! :)
      Eli sokeri sokerina ja rasva rasvana, ja nautitaan edelleenkin leivonnan tuottamasta ilosta! Niin, ja tietenkin siitä maistelun tuomasta ilosta! ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)