tiistai 19. helmikuuta 2013

Lindströmin pihvit

En ollut koskaan ennen tehnyt lindströminpihvejä, enkä muista koska olisin niitä ylipäätään edes syönyt. Eli pakko oli kokeilla. Ja maku oli..hmm...ihan jees, mutta ehkä pakko kokeilla tehdä näitä vielä uudestaan mutta sika-nautajauhelihasta. En tiedä mikä mulla välillä tökkii tuossa naudan jauhelihassa. Possu on vaan mun suuhun paremman makuista....

Lindströminpihvit

 400 g naudan jauhelihaa
2 keskikokoista raakaa punajuurta
2 tl valkoista balsamicoa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1 sipuli
1 dl juustoraastetta
1 kananmuna
1 rkl sinappia
suolaa, musta-ja valkopippuria

Kuori ja raasta punajuuri. Mittaa kattilaan punajuuriraaste, etikka, sokeri ja suola. Keitä viitisen minuuttia, kunnes punajuuriraaste pehmenee. Kaada jäähtynyt punajuuriseos kulhoon. Silppua sipuli, kuullota öljytilkassa kattilassa ja lisää muiden ainesten kanssa punajuuriraasteen joukkoon. Sekoita ainekset huolellisesti keskenään ja muotoile massasta pihvejä. Paista pannulla voin kera tai 225-asteisessa uunissa kypsäksi.

Pihvejä nautittiin lohkottujen ja uunissa paahdettujen perunoiden, sipulin, porkkanoiden ja bataatin kera.

Kastike on tehty ruokakermasta, HP-kastikkeesta, sinapista ja pippurisekoituksesta. Nam!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)