keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Mokkapaloja ja kanakiusausta

Koska viime viikon "juhlapäivät" siirtyivät tälle viikolle, niin huomennahan on Ystävänpäivä!! :)
Tällä kertaa tuli tehtyä omenaisia mokkapaloja. Ohjeen löysin Skorpionin keittiössä -blogista.

Omenaiset mokkapalat (pellillinen)















4 kananmunaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl leivontakaakaota
200 g margariinia
2,5 dl omenasosetta

Kuorrutus:
 50 g margariinia
4 dl tomusokeria
6 rkl vahvaa kahvia
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta

nonparelleja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakao keskenään. Sulata rasva. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, margariinia ja omenasosetta. Sekoita tasaiseksi, kumoa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200C asteessa 15 minuuttia.

Valmista kuorrute keittämällä vahvaa kahvia. Laita kahvi jäähtymään ja sulata rasva. Sekoita sulaan margariiniin tomusokeri, jäähtynyt kahvi, vaniljasokeri sekä kaakaojauhe. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele pinnalle nonparelleja.

Ja ruoaksi oli kanakiusausta. Tällä kertaa pikaruoka-versiona, eli tein sen valmiista pakaste peruna-sipulisekoituksesta. 

Kanakiusaus (iso uuni vuoallinen)














1 pss peruna-sipulisekoitusta (pakaste, 1 kg)
400 g hunaja marinoituja broilerinfileesuikaleita
4 dl ruokakermaa
suolaa, pippuria, chiliä, savu-paprikajauhetta

Paista broilerinfileesuikaleet kypsiksi pannulla ja kaada ne perunoiden kanssa voideltuun uunivuokaan. Kannattaa kuumentaa kerma pannulla ennen kaatamista vuokaan, se nopeuttaa ruoan kypsymistä. Mausta kanakiusaus, itse käytin suolaa, mustapippuria, chilimaustetta ja savu-paprikajauhetta. Kaada päälle ruokakerma ja paista uunissa 225 astetta n. 1 tunti.

Nam!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)