sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Voihan hotspot!

Tuntuu, että tämän meidän vanhan herran kanssa mennään vaivasta vaivaan. Kun yksi on saatu parannettua, niin tulee toinen tilalle! Nyt oli selässä hotspot, joka oli ehtinyt jo leviämään aika laajallekin. Ei siis muutakuin eläinlääkäriin, koira tainnoksiin, karvat pois siltä alueelta ja hotspotti-alue puhdistettiin kunnolla. Nyt 10 päivän antibioottikuuri, ja toivotaan, että iho paranee.

 Ja tiedoksi vielä, kaikille jotka eivät tiedä mikä hotspot on:
"Koiran hot spot on koirilla melko yleinen, äkillisesti ilmenevä pinnallinen kostea ihotulehdus joka voi olla erittäin kivulias. Tavallisimmin ihotulehdusalue muodostuu pään, kaulan, lantion tai lonkan alueelle."

 Kävimme eläinlääkärin kanssa myös keskustelua Jimin nivelrikon tilanteesta. Hän ehdotti, että vaihtaisimme normaalit särkylääkkeet Trocoxil -lääkkeeseen. Eli se on särkylääke, joka on tarkoitettu nimenomaan nivelrikon hoitoon, mutta erona normaaliin tulehduskipulääkkeeseen on se, että niitä annetaan 30 päivän välein. Yhden tabletin vaikutus kestää siis kuukauden ajan. Eläinlääkärin mukaan tällä lääkkeellä on saatu erittäin hyviä tuloksia nivelrikkokivun hoidossa. Jos jollain on kokemuksia, niin kertokaa ihmeessä. En vielä tätä lääkettä halunnut ottaa käyttöön, koska Jimi ei vielä ole päivittäisellä kipulääkityksellä. Edelleen annamme vain tarvittaessa. Mutta varmasti tämä tulee ajankohtaiseksi jossain vaiheessa. Haluan kuitenkin ennen tälläisen lääkityksen aloittamista tehdä Jimille täydellisen terveysitarkastuksen, ettei vaan ole mitään vaivoja, jotka ottaisivat "nokkiinsa" tämän uuden lääkityksen aloittamisesta.

 Jimin ollessa koko illan hieman tainnoksissa, häneltä meni ihan ohi, että meillä kävi ihania pikkuvieraita isovanhempineen! Onneksi Tyyne otti kaiken ilon irti vieraista! :)
Myös kunnon hiki saatiin päälle pelaillessa ulkojäällä! :)

2 kommenttia:

  1. Tuulia sanoi, että tulehdus muutamassa päivässä helpotta, mutta vielä ainakin näytti erittävän sitä ihanaa keltaista möhnää.... :( No, uskotaan että se siitä parissa päivässä menee ohi.
    Luin netistä vaan juttuja, että se oikeesti on todella kivuliasta koiralle, joten ei ihme, että herra on vähän valitellut oloaan. Edes nivelrikko ei ole sitä saanut noin kovin valittelemaan....

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)