tiistai 8. heinäkuuta 2014

Juusto-pekonitahna ja maissintähkät


Sää huolehtii siitä, että hellan vieressä ei tee paljon mieli viettää aikaa.
Ja ihan hyvä niin. Välillä voi tehdä jotain muutakin kun kokkailla. Kuten vaikka ihan vaan olla! :) Eilenkin oli jo niin lämmin, että ei oikein edes jaksanut tehdä mitään. Meidän pihalle vielä paistaa koko päivän aurinko ja varjopaikkojakaan ei juuri ole.
Tässä siis tälläistä pikagrillausta. 
P.S. Miksi ihmeessä mahdamme grillata niin harvoin maissia?! Se oli taas niin vietävän hyvää.


 Pekonit tein ensimmäistä kertaa uunissa ja voin sanoa, että enää en edes kokeile pannulla paistamista! :) Uunissa niistä tuli ihanan rapsakoita ja ilman mitään palohälytyksiä.... ;)

Juusto-pekonitahna

1 pkt Amerikan pekonia
½ dl persiljaa hienonnettuna (ja lopultakin omasta maasta)
1 rs (180 g) Italian yrtit tuorejuustoa

Paista pekoniviipaleet uunissa. Laita pekonit pellille leivinpaperin päälle ja laita kylmään uuniin. Uuni kuumenemaan 160 asteeseen ja anna pekonien olla uunissa n. 20 min.
Nosta valmiit pekoniviipaleet talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja sekoita persiljan kanssa tuorejuuston joukkoon.

Grillaa lisäksi broilerin bbq-grillileikkeitä ja maissia.
Ohje on Pirkan.


Ja jälkiruoaksi tietenkin mansikoita ja suklaajätskiä, nam!! :)


4 kommenttia:

  1. Uunissa tehden pääsee myös siitä koko kodin täyttävästä, kolme päivää kestävästä pekonin sinänsä ihanasta tuoksusta ;) Tuo tahna kuulostaa siltä, että menee taas kokeiluun. Pikaisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli mulle ihan uusi juttu uunitella pekonit, mutta enää en kyllä mitään muuta tapaa käytäkään. Ja ehkä meillä nyt syödään pekoniakin vähän useammin! :)
      Ja tahna oli hyvää. Ensi kerralla testaan tehdä sitä ruohosipulituorejuustoon, se kun on mun ehdotonta lempparia! :)

      Poista
  2. Jeps, meillä o kans pekonit paistettu uunisa jo vuosia... meille oli tulosa väkiä brunssille ja mulla loppu hällän levyt keske ni tunkiin pekonit uuniin ja niistähä tuli kertakaikkisen loistavia, siitä asti ne o uunisa tehty, säästyy tosiaan siltä pirulliselta käryltä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi mäkin lopulta keksin tuon uunisa paistamisen. Säästyy taas monelta harmaalta hiukselta! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)