sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Snickers-juustokakku


Perjantaina tajusin kesken työpäivän, että tänäänhän on Jimin nimipäivä.... <3 Ja voi sitä itkun ja ikävän määrää taas!!! Ja koska aina leivoin jotakin sekä Jimin synttärien, että nimpparien kunniaksi, niin pakkohan se oli nytkin. Isäntä sai lopulta kaipaamaansa Snickers-kakkua. Söimme herkullista kakkua ja muistelimme ihanaa karvaturria, joka sulostutti minun elämääni 9,5 vuotta ja tuon isännän elämässäkin ehti olla mukana melkein neljä vuotta. 

Snickers-juustokakku (18 cm)


Pohja:
175 g Domino keksejä
25 g voita
suolattuja maapähkinöitä

Täyte:
1 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g maitosuklaata
1 dl tomusokeria
2 liivatelehteä
½ rkl kiehuvaa vettä
suolattuja maapähkinöitä

Kuorrute:
2 dl valmista kinuskikastiketta (Rainbow)
ripaus suolaa
100 g maitosuklaata
½ dl kuohukermaa
koristeeksi suolattuja maapähkinöitä

Jauha keksit tehosekoittimessa ja lisää sulatettu rasva. Painele seos tasaiseksi kerrokseksi irtopohjavuoan (18 cm) pohjalle. Ripottele pohjan päälle ohut kerros tehosekoittimessa karkeaksi jauhettuja pähkinöitä. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Täytettä varten laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma ja sekoita siihen maustamaton tuorejuusto sekä sokeri. Sulata suklaa, anna jäähtyä ja lisää kerma-tuorejuustoseokseen. Purista liivatelehdistä liika neste pois ja liota ne kiehuvaan veteen. Lisää liivateseos ohuena nauhana samalla vatkaten. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja tasoita. Ripottele lopuksi maapähkinöitä tasainen kerron täytteen päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa mieluiten yön yli, mutta vähintään 4 tuntia.
Kun kakku on hyytynyt, valmista kuorrute. Kiehauta kinuskikastike kattilassa, mausta suolalla, anna jäähtyä hetken ja kaada kakun pinnalle. Sulata kattilassa kerma ja suklaa ja anna jäähtyä. Kun kinuski on hieman jähmettynyt, kaada suklaakuorrute kakun päälle ja tasoita. Kuorrutteet saavat valua kakun reunoilta. Ripottele lopuksi vielä maapähkinöitä koristeeksi pinnalle.

Kakusta tulee tällä ohjeella ja 18 cm vuokaan melko matala, eli jos haluat korkeamman kakun, niin tuplaa pohjan ja täytteen ainekset! 

Lopuksi vielä ihania muistoja syksyn 2011 patikkareissulta Taivalkosken maisemista! <3


20 kommenttia:

  1. Voi Jimi <3 Onneksi koiruus elää muistoissa ja kuvissa!

    Voisitko laittaa mullekin palan kakkua? Näyttää vastustamattoman herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, onneksi!! <3 Meidän pitäisi olohuoneen seinällekin teettää Jimistä iso kuva, mutta ei olla osattu päättää että mistä kuvasta suurennos halutaan. Enkä ehkä vielä ole ihan valmis katsomaan Jimin kuvaa seinältä.... :(
      Kakkua jäi sopivasti yksi pieni palanen, eiköhän joku kylmäkuljetus sen tuo sulle kätevästi..?! <3

      Poista
  2. Tuo kakku maistuisi meilläkin! Meillä oli taas eilen koko koiralauman kynsihuolto ja furminointi päivä. Vanhaa rvaa furminoidessa pysähtyi kyllä ajatukset sen tosiasian äärelle, kuinka lihaksikkaasta ruutitynnyristä onkin tullut hentoinen vanhus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väistämättähän se vanhuus tulee ja aluksi se voi tuntua aika pysäyttävältä ja pelottavalta. Mutta pitää vaan aina muistaa iloita jokaisesta terveestä päivästä!! <3
      Teillä onkin vähän enemmän hommaa tuon koiralauman hoidossa. Meilläkin oli eilen taas kynsien leikkaus, mutta siinä nyt ei mennyt kuin puoli minuuttia kun susihukan kynnet oli hoidettu. Ollaan nyt yritetty kerran viikossa niistä vähän napsia, että tottuisi siihenkin hommaan.

      Poista
  3. Voi elämä mitä tekisinkään jos saisin tuota kakkua nyt! Melkoinen dagen efter päällä ja tuo sopisi just eikä melkein! Ah ja nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että sitä on ollut liikkeellä! :D Minut se tosin kiertää kaukaa (kuskin nakki yllättäen aina napsahtaa minuun), mutta tuolla isännällä taisi olla jotain sen suuntaisia oloja myös... ;)

      Poista
  4. <3 Jimi <3

    Ihana kakku, täytyy kyllä lisätä kokeilulistalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3

      Kakku oli hyvää, jos siis tykkää pähkinöistä ja suklaasta. Kannattaa testata!!

      Poista
  5. Mä olen ettiny hulluna jotain suolapähkinä-reseptiä, tää osu ja uppos. Ihania kuvia Jimistä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä jos tuli tarpeeseen!! :) Meillä isäntä on toivonut tätä kakkua jo ehkä vuoden ajan. Lopultakin sain aikaiseksi! :)
      Jimi oli oikea komistus <3

      Poista
  6. Ihan maistamanton kakku mulle....sitten joskus kokeillaan.... mulla oli siskon porukat Kaavilta kyläilemässä viikonloppuna ja meidän piti yhdessä vielä käydä selailemassa Jimiin liittyviä postauksia... ja kyllä mää hälle viissasin Viskinkin blogin. Heillä on myös itsellään koira Simo-mudi, joten kaikenmoiset koirakuulumiset kiinnostavat....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kiva kuulla Mimmi!!!! <3
      Mudit on hauskannäköisiä vesseleitä, rotu kyllä sinänsä minulle aika tuntematon. Lähipiirissä ei kenelläkään ole....

      Poista
  7. Tuo alimmainen kuva on jotenkin tosi hieno ja vaikuttava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jimi oli ihan paras patikointikaveri! <3 Toimi kuin ajatus.
      Mutta enköhän minä Viskistäkin yhtä hyvän metsäläisen itselleni saa! :)

      Poista
  8. Ihania kuvia Jimistä ja superhyvältä näyttää piirakkakin. Meidän Isäntä on Snickers-fani, taitais mennä ihan sekaisin, jos yllättäisin hänet joskus tällä piirakalla! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidänkin isäntä on Snickers-fani. Ja Pätkis-Fani. Ja Daim-fani. Mutta Snickers taitaa siltikin olla ihan ylitse muiden! :)

      Poista
  9. Halaus <3

    Tiedätkö, tämä ohje tuli ihan tilauksesta mulle. Yhdessä blogissa puhuttiin sivulauseessa samaisesta kakusta ja mietin, että tämä resepti pitää löytää ja testata. Eipä tarvinut lähteä etsimään, kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu halauksesta!!! <3
      Hyvä jos tuli tarpeeseen! Itseäni jäi vielä kutkuttamaan josko kokeilisi tehdä Snickers muffinsseja, jollakin herrrkullisella kuorrutteella.... :)

      Poista
  10. <3 ..mää en oo vieläkään valmis Jimin kuville.. ); mutta kakku oli hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3

      Ja kiitos! Suuri mietintä menossa, että mitäs jälkkäriä tarjois sillon kun tuutte syömään meille.... :) Ehkä muurinpohjalettuja. Niitä ei oo vielä tullut kertaakaan tänä kesänä paistettua. Ja viime kesänäkin vaan sen yhden kerran, kun te olitte kylässä, olisko ollut sillon ennen juhannusta.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)