maanantai 25. elokuuta 2014

Key Lime Pie ja värikkäät marengit


Tosiaankin näitä kesäloman aikaisia päivityksiä on aika runsas määrä tekemättä, mutta aloitetaan nyt vaikka tästä nimpparikakusta, jonka itselleni väänsin. Vein kakun mamman tykö, jossa sitä nautimme mamman, mun vanhempien ja veljen perheen kesken. Key Lime Pie on ollut jo pitkän aikaa to-do -listalla. Kakku oli oikein makoisaa, mutta aika makeaa mun makuun. Kun puristi vähän limeä kermavaahdon päälle, tuli kakusta vähän raikkaamman makuinen.

Key Lime Pie (20 cm)


Pohja:
200 g Digestive keksejä
70 g voita

Täyte:
5 keltuaista
1 tlk (400 g) kondensoitua maitoa
1 dl puristettua limen mehua (4 limeä)
1 rkl raastettua limen kuorta

Päälle:
2 dl vispikermaa

Murskaa keksit ja sulata rasva. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja painele seos tiiviisti irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle ja reunoille (pohjalle on hyvä leikata ensin leivinpaperi-pala). Paista 10 minuuttia 150 asteessa uunin keskitasolla.
Nosta uunin lämpötila 175 asteeseen. Vatkaa keltuaiset kuohkeaksi. Lisää kondensoitu maito ja jatka tehokasta vatkaamista, kunnes täyte hieman sakenee. Lisää limen mehu ja raastettu kuori, sekoita ja kaada piirasvuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia. Piirakan voi laittaa pakkaseen n. 3 tunniksi ja ottaa se lämpiämään noin 15 minuuttia ennen tarjoilua tai pitää yön yli jääkaapissa. Koristele kerroksella vatkattua vispikermaa.


Kakusta ylijääneet valkuaiset käytin hyväksi ja tein pieniä, värikkäitä marenkeja. Marengit olivat hauska lisä kakun päällä! :)
Marengit tein viidestä valkuaisesta, 3 dl:sta sokeria & väriä marengit saivat elintarvikeväreistä.
Pikkumarengit paistuivat 90 asteisessa uunissa 1,5 tuntia.


6 kommenttia:

  1. Keylime Pie on niiin herkkua <3 oon tehnyt sitä myös ja pitäis varmaan tehdä taas uudelleen. Too good ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppoa herkkua! :) Tykkään tälläisistä ohjeista kun kaikki ainekset vaan yhteen ja uuniin. Toki joskus on hauska väkertääkin, mutta kiireessä nämä kakut on ihan parhaita!

      Poista
  2. Maistoin vasta elokuussa, siskoni synttäreillä ekan kerran tätä herkkua ja ihastuin :D Pitää kokeilla itsekkin. Kiitos reseptistä :) Ihanat kuvat, rapsuja sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin tämä oli eka kerta kun tein ja eka kerta kun maistoin! :) Löysin Kotikokista kyllä hieman erilaisenkin keylime pien ohjeen, ehkä pitää testata sekin....
      Kiitos rapsuista! Viski lähettää Onnille kans rapsutuksia! :)

      Poista
  3. Ah, tämä on vaan niin ihana piirakka!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tämä oli ihan uusi tuttavuus, toivottavasti tutustumisemme ei kuitenkaan jää tähän yhteen kertaan.... :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)