maanantai 25. elokuuta 2014

Lapin kesä


Kyllä meidän perheen kaikkien jäsenten sydämet on menetty ikuisesti Suomen Lapille!!! <3 *huoh* on se vaan niin upea paikka! Itku taas pääsi kun jouduttiin sieltä pois lähtemään.....


Isännän kalastusharrastushan meidät taas Lappiin kuljetti, tällä kertaa Ylitornio - Pello -akselille. Ja minähän en yhtään pistänyt vastaan ajatusta lähtemisestä, ehei, päinvastoin! :) Olin innoissani kun pääsin heti pentuaikana Viskin kanssa temmeltämään ihaniin kangasmetsiin.

Yövyimme koko viikon isännän sukulaisten tykönä Ylitorniossa. Suuren suuri kiitos vielä Pialle & Markulle!!! <3 Olette ihania ihmisiä!! Pelkäsin aluksi sitä, kun tuppaudumme toisten nurkkiin asustelemaan, mutta ei kyllä tullut koko viikkona sellaista tunnetta, että oltaisiin oltu ylimääräisiä asukkeja. Viskikin otettiin niin hienosti vastaan! <3 Sai heti Ylitorniosta varakodin ja varavanhemmat! :)


Isäntä tosiaankin lohen perässä reissuun lähti ja kyllähän sitä lohta saatiinkin, voisiko sanoa että vihdoinkin! :) Tässä muutamia saaliskuvia.

Jaa mitäkö me tehtiin Viskin kanssa sillä aikaa kun isäntä kalasti?
No me muun muassa marjastettiin


pelästyttiin poroja


ihasteltiin kauniita maisemia


ja ihan vain oltiin ja nautittiin olostamme! <3


Ja me rouvat kävimme yhtenä päivänä Ruotsin puolella vähän shoppailemassa! :) Kyllähän sieltä kaikenlaista matkaan tarttui, mutta niistä lisää vähän myöhemmin. En ole vielä malttanut kuvailla ostoksiani.... :) 
Koko perheen voimin käytin ihailemassa maisemia Aavasaksalla. Sinne jäi paljon vielä nähtävää, mutta tällä kertaa vesisade vähän pilasi suunnitelmamme. Mutta ensi kerralla sitten.... :)


Viski ylitti ensimmäistä kertaa elämässään Napapiirin, pitihän siitäkin kuva napata!


Reissun jäljiltä olemme monia kokemuksia rikkaampia, pakastin täynnä lohta & meillä molemmilla suuri into kokata. Reissulta jäi käteen paljon uusia reseptejä, joiden testaus on jo aloitettu.... :)
Kesäloman ajalta on muutenkin jäänyt paljon ruokapäivityksiä tekemättä, mutta enköhän ne pikkuhiljaa saa koneelle!

Onpa mukava taas palata koneen ääreen & blogin kimppuun!! <3
Ja mikä parasta, ihana syksy tekee tuloaan..... <3

12 kommenttia:

  1. Ihana postaus! :) <3 ja meidän porukat ovat sellaisia, että he pitävät kyllä hyvää huolta vieraistaan <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin, täytyy sanoa, että sulla on kyllä niiiiiin kultainen äiti!!!! <3
      Ja maisemat vei kyllä sydämen mennessään...tässä vaan kolikoita laskeskellaan ja mietitään että koska päästäisiin uudestaan reissuun!! :)

      Poista
  2. Ihanan ihana juttu! Minä niin pidän näistä luontomatkojen reissupäivityksistä. Ja Lapinhulluna on mukava nähdä, että muutkin kokevat pohjoisen taian. Sinne on vaan ihan pakko päästä joka vuosi uudelleen (parhaina vuosina pari kolmekin kertaa, jos vain yhteistä aikaa olisi).
    Ja mahtavat oli kalansaaliit, odotas kun isännälle näytän nuo kuvat! Isännällä on jo uusi kalastusreissu buukattuna Ruunaankoskille parin viikon kuluttua ( ja minä en pääse mukaan :( kakkua saan kuulemma leipoa mukaan).
    Ja tuo Viski on niin muru, ihanasti tuo korva vielä lerputtaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, oikein sormet syyhysivät aina päästä sun matkatarinoiden kimppuun!! :) Luontomatka päivitystä on tulossa kohta lisää, kun lähdemme ensi viikolla ystäväni kanssa Kolille patikoimaan. Lappiin on kyllä joka vuosi pakko päästä. Nyt kun saimme Ylitorniosta ihanan majoituspaikan, niin luulenpa että tulee lähdettyä katsastamaan myös miltä näyttää talvinen Lappi!
      Meilläkin taitaa seuraavat kalareissut olla sellaisia joihin mua ei huolita ollenkaan....tylsää!!!

      Poista
  3. Ihania lomakuvia, pieni karvaturri sai kyllä hymyn huulille, niin uteliaana kalaakin katseli vierestä :D

    Täällä ollaan kanssa heräilemässä bloggailun pariin oikein kunnolla, tuon helteisen kesän jälkeen.. Syksy on taas ihan kiva asia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvä jos onnistuin välittämään ihanan lomatunnelman kuvien kautta! <3
      Viski suhtautui kyllä niin ihanan rauhallisesti kaloihin. Ja kaikkeen muuhunkin reissun varrella. Rohkea pikkupenikka! :)

      Minä rakastan syksyä!! Odotan jo innolla, että pääsen Viskin kanssa tekemään pitkiä lenkkejä syksyiseen metsään.... <3

      Poista
  4. On noi lapin maisemat kyllä niin <3.. Mä oon nähny ne viimeks 7 vuotta sitte.:/ ehkä asia korjaantuu lähivuosina, jos saan sen super ison auton! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on <3
      Joo sit kun auto on koko perheelle riittävä, niin mikäs siinä muuta ku ottaa ja lähtee kohti Lappia! Kyllä me sit käydään huolehtimassa teidän kotiin jäävistä eläimistä <3

      Poista
  5. Viski se vaan kasvaa. Ihana koiralapsukainen. <3 :D Mä kans niin tykkään lapista, mutta olen miltein aina sattunut sinne kunnon mäkäräkausina. Siihen kun lisätään mäkäräallergia, niin volaa. Ei mulle näistä "etelän ötököistä" mitään kovin suuria patteja ilmaannu, mutta Lapin mäkäräisistä kyllä. Muistan aina, kun suoritin rippikoulun lapissa vaeltaen; pärstä aivan turvoksissa. Onnekseni konfirmaatio siirtyi viikolla eteenpäin ja naaman turvotus laski. Sain mä sentään yhdeltä pojalta kehusydämeen viestin, että olen niin kaunis, ettei hyttysetkään voi vastustaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, Viski se vaan kasvaa.... :) Käytiin viime viikolla moikkaamassa muutamaa hänen sisarustaan, ja Viski tais olla puolet suurempi muita pentuja! :D
      Tuollaiset "ötökkäallergiat" on inhottava juttu! Meillä ei onneksi kummallakaan ole mitään allergioita. Naurettiin juuri tuolla reissussa,että oltiin ainoat jotka ei laittaneet minkäänlaista myrkkyä ja myös ainoat joita ei yksikään ötökkä purrut! :)
      Voi ihana tuo pojan viesti sulle.... <3

      Poista
  6. Ihanaa kuulla teistä pitkästä aikaa. Viski on kasvanut hurjasti, hänellä oli varmaan jännää olla reissussa ja nähdä paljon uusia asioita, niin ja tietenkin oli jänniä uusia hajuja. Meillä on haaveissa muuttaa pohjoiseen mutta jumissa ollaan etelässä, talo ei mene kaupaksi kun pankit ei enää myönnä ihmisille lainaa. Ihania maisemakuvia, haikeaksi vetää mielen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viskistä on tullut jo iso poika! :) Mieleltään kylläkin vielä ihan täysin pikkupoika... ;)
      Hyvän lenkki/marjastuskaverin siitä vielä saan itselleni, upea koiruus kaikin puolin! <3
      Voi että, pidän peukut ja varpaat pystyssä että saatte talon myytyä ja pääsette muuttamaan pohjoiseen!!!! Minulla ja isännälläkin on sellainen salainen haave Lappiin muuttamisesta. Tällä hetkellä se ei ole mahdollista eikä kyllä haluttaiskaan luopua nykyisestä kodista. Mutta ehkä joskus, viimeistään eläkkeellä! :) Ellei sitä ennen voiteta lottossa ja pystytä ostamaan toista taloa Lapista... Aina saa ja pitää olla haaveita! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)