maanantai 27. lokakuuta 2014

Aprikoosi-cashewsaaristolaisleipä


Olen tainnut jo aiemminkin todeta, että jostain syystä alkaa olemaan jo aika jouluinen olo. Kaikki joulureseptit suorastaan huutelevat mua tuolta kansioista! :) Päätinkin, että alan niitä nyt jo testailemaan, koska varsinainen joulu on taas niin kauheeta hässäkkää, ettei sillon ehdi tekemään puoliakaan ajatelluista asioista. 
Tässä saaristolaisleipää, aprikoosi ja pähkinä twistillä. Ohje on Pirkka-lehdestä 12/2013. Ja täytyy sanoa, että tällä ohjeella tuli IHAN SAIRAAN HYVÄÄ saaristolaisleipää! Teen kyllä uudelleenkin. Aprikoosit anto ihan pirun hyvän makeuden, tykkäsin.


Aprikoosi-cashewsaaristolaisleipä (2 kpl)


5 dl piimää
1 pkt (50g) hiivaa TAI 2 pss kuivahiivaa
1,5 dl siirappia
1,5 tl suolaa
1,5 dl kaljanmaltaita
1,5 dl kauraleseitä
1,5 dl ruisjauhoja
4-5 dl vehnäjauhoja
1 pss (200 g) pehmeitä aprikooseja
125 g cashewpähkinöitä

Voiteluun:
1 rkl siirappia
1 rkl vettä

Kuumenna neste kädenlämpöiseksi. Murustele ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää siirappi, suola, maltaat ja kauraleseet. Sekoita taikinaan ruisjauhot, vähitellen vehnäjauhot ja lopuksi paloitellut aprikoosit ja pähkinät. Taikina saa jäädä löysäksi. 
Jaa taikina kahteen voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Peitä vuoat liinalla ja kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa vähintään tunnin ajan. 
Paista leivät 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 1 tunti. Voitele leivät siirappivedellä ja jatka paistamista 150 asteessa puoli tuntia. Peitä leivät leivinpaperilla paistamisen loppupuolella, ettei pinta tummu liikaa. 
Voitele uunista otetut leivät siirappivedellä. Kumoa leivät hieman jäähtyneinä vuoista. Leivät ovat parhaimmillaan muutaman päivän päästä, anna niiden tekeytyä mielellään kylmässä.


10 kommenttia:

  1. Voi video, että onkin taivaallisen kuuloinen leipä! Mun vatsa ei vaan oikein kestä maltaita :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi!! Maltaat tuo niin herkullista makua. Oikeastaan mun kaikki lempparileivät sisältää maltaita.

      Poista
  2. Nyt näyttää kyllä superhyvältä, kyllä kai mullakin sitten on toi ohje, kun pitäis olla kaikki Pirkat tallella, pitää kaivella jostain esiin. Melkein voin maistaa, miten hyvää se on!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, kaikki Pirkat tallella!! Mulla taas on joka paikka täys noita Pirkasta revittyjä sivuja, joissa on herkullisia reseptejä. Saankohan ikinä sitäkään pinkkaa pienemmäksi! :)

      Poista
  3. Kiitos, kun löysit tämän kivan ohjeen - heti alkoi sormia syyhyttää ohjeen testaus (rakastan kaikkia saaristolaisleipäversioita!) Viikolla aion kyllä kokeilla tätä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Anne!!! ♥ Tää oli ainakin mun makuun tosi hyvää. Saaristolaisleipä saa olla kunnolla makeaa. Etenkin graavikalan ja mädin kans tää on niin superhyvää!!!! :)

      Poista
  4. Ooh! Mäkin haluan tuollaista leipää!

    VastaaPoista
  5. Mahtava leipäohje, tämä menee takuulla testiin (viimeistään sinne joulupöytään), kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata, jos tykkään oikein makeasta saaristolaisleivästä!! ☺

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)