keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Riisipuurorieskat


Jes, sain pistää tälle syksylle ekan täggäyksen jouluun! Koska eihän aihetta riisipuuro voi ohittaa puhumatta sanaakaan joulusta! :) Tämä ohje on ollut jo jonkun aikaa mulla to do-listalla. Mutta koska puuroa ei ole tullut tehtyä, niin myös rieskat ovat jääneet tekemättä. Mutta nyt oli sairaslomalaisena aikaa haudutella riisipuuroa ja paistella helppoja rieskoja. 

Riisipuurorieskat (8 kpl)


5 dl riisipuuroa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
2 munaa
½ tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikinasta leivinpaperin päälle pellille 8 pyöreää, noin ½ cm paksuista rieskaa.
Paista 275 asteisen uunin ylätasolla noin 10 minuuttia. 


 Minä paistoin rieskat leivinuunissa. Ehkä muutama minuutti kauemmin meni paistaessa, mutta kyllä taas kannatti! :) Ja kyllähän näissä ihan karjalanpiirakoiden maku on. Eivät tietenkään voita aitoja ja alkuperäisiä, mutta kyllä näihin kannattaa riisipuuron jämät käyttää!!

Ja laitetaan varmuudeksi vielä se riisipuuron ohjekin, jos kaikilla se ei vielä tule selkärangasta! :)

Riisipuuro


2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 litra maitoa
n. ½ tl suolaa

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää sinne riisi. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja keitä hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen noin 40 minuuttia. Mausta suolalla.

Riisipuuroa syödessä tuli kyllä jo niin jouluinen olo. Koska saa paistaa ekan kinkun ja tehdä ekan rosollin...?! Ja koskakohan uskaltautuisi laittamaan ulos jotain kivoja valoja...?! :)
Jouluverhothan mulla on keittiössä viime vuoden jäljiltä! :D Kyllä - olen niin laiska, että en ole vieläkään jaksanut niitä vaihtaa pois. Ja nyt alkaa oikeastaan jo oleen ihan turha niitä edes vaihtaa pois, kohtahan se joulu jo on! 


Onkos täällä muita jouluihmisiä...? Inhoan kylläkin sitä kaikkea lahjahässäkkää, mitä joulun ympärille on tehty, mutta muuten joulu on vallan ihanaa aikaa.... ♥

10 kommenttia:

  1. hah, saikos meijän eilinen keskustelu sunkin puurohaampaan kolottamaan?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No arvaa vaan! :) Onneks löyty sen verran maitoo kaapista ja puuroriisiä et sai pienen puurosatsin aikaiseksi. Oli kyllä niin hyvää, että pakko ruveta hauduttelemaan leivinuunissa uuniriisipuuroa, nam.... :)

      Poista
  2. Mielenkiintoinen rieskaohje, näyttää kyllä superherkulliselta. Tietysti resepti menee mullekin jemmaan, mä olen vaan niin laiska ton riisipuuron keittelyn kanssa, tuntuu ettei ikinä ole aikaa tehdä sitä. Lämpimiä ajatuksia sulle, yritä saada ittesi terveeksi!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mäkin olen kuvitellu että mulla ei ole aikaa haudutella. Mutta näin sairaslomalaisena ei olekaan muutakuin aikaa! :) Ja tänä jouluna aion kyllä tehdä leivinuunissakin riisipuuroa, siellähän se valmistuu ikäänkuin itsestään.

      Poista
  3. Voi jestas, miten nuo riisipuurorieskat osaa näyttää noin hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja ne maistuikin yhtä hyvältä! En edes ehtinyt taikomaan munavoita rieskojen päälle, kun kaikki oli jo syöty... ;)

      Poista
  4. Oi wau! Mikä idea. Täytyy ensi kerralla puuroa keittäessä tehdä kaksinkertainen määrä ;)

    VastaaPoista
  5. Kestääkö leivinpaperi tuon 275 astetta ? Pakkauksen mukaan vain 250 astetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ainakin kestänyt ihan hyvin, koska tuo paistoaika on vaan 10 minuuttia. Veikkaan että jos joutuisi pitämään yhtään kauemmin uunissa, niin paperi alkaisi palamaan aika murusiksi. Joskus on kuumassa leivinuunissa käynyt niin, että leivinpaperista on ruskea silppukasa jäljellä, mutta itse paperi ei siis onneksi ole syttynyt palamaan tms. se vaan sit hajoaa käsiin.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)