perjantai 10. lokakuuta 2014

Korvapuusteja

 

 Kansallista Korvapuusti päivää vietettiin 4.lokakuuta. Ja kyllähän meilläkin sitä vietettiin, mutta vain muutamaa päivää virallista päivää myöhemmin.
Tällä kertaa tuli suht hyvännäköisiä pullia. Vieläkin olisi saanut valmiita pullia kohottaa vähän kauemmin. Mutta kelpas ne pullat kyllä tälläisenäkin... ;)

Korvapuustit (n.20 kpl)



Taikina:
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
2 rkl kardemummaa
7 dl + 5-7 dl vehnäjauhoja
1.5 dl juoksevaa margariinia

Lisäksi:
juoksevaa margariinia tai muuta rasvaa
tummaa ruokosokeria (tai tavallista)
kanelia

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva ja liuota joukkoon. Lisää sokeri.
Lisää 7 dl jauhoista, suola ja kardemumma. Vatkaa yleiskoneen täydellä teholla pari minuuttia. Laita teho minimille ja jatka jauhojen lisäämistä pikku hiljaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Sekoita lopuksi joukkoon rasva. Laita kulho esim. lämmintä vettä sisältävään altaaseen ja peitä liinalla. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse taikinanpalat kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi n. 20 x 60 cm levyksi. Sivele päälle reilusti rasvaa ja ripottele sokeria ja kanelia maun mukaan. Kääri tiukahkolle rullalle, jätä sauma rullan alle. Leikkaa vinottain palasia, joiden toinen reunat on hieman toista kapeampi. Käännä paloja hieman pystyyn niin, että kapeampi osa on ylöspäin ja leveämpi pöytää vasten. Paina sormella aivan keskeltä reilusti pöytään kiinni. Näin korvapuustit pysyvät parhaiten muodossaan. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Voitele munalla. Jos haluat pullista kokonaan munattomia, voitele vesi-siirappia tai maito-siirappiseoksella. Ripottele pintaan vielä raesokeria. Paista 220 asteessa n. 10-15 minuuttia, kunnes puustit ovat saaneet pintaansa kauniin värin.


 Pullavahti-Viski oli eilen päivän perhepäivähoidossa (vanhempieni luona) :) kun minä olin itse töiden puolesta koulutuksessa. Alku oli aikamoista show:ta. Viski on kyllä tottunut olemaan veljeni lasten kanssa, mutta he osaavat niin hyvin olla koirien kanssa, että antavat koirien olla rauhassa ja sitä kautta myös koirat antavat heidän olla rauhassa. Mutta lapset, jotka eivät ole oikein tottuneet koiriin, kiljuvat, huutavat, heiluttavat käsiä, juoksevat karkuun ja miten reagoi tähän pentukoira. No tietenkin saamalla sekokohtauksia. Onneksi päivä meni loppupeleissä hyvin ja vahingoiltakin säästyttiin.

Mulla oli suuria leivontasuunnitelmia eiliselle päivälle, mutta kaikki vesittyi kun olin niiiiin raivona erään entisen läheisen ihmisen käytöksestä. Meni koko yökin miettien kuinka ihmiset voivat olla niin julmia toisilleen...ARGH!

 No, josko tänään pystyisi jo terapialeivontaan! Ja ainakin pitkä metsälenkki Viskin (ja hoitokoira Moonan) kanssa varmasti auttaa asiaan! ♥
Ja pidettäköön tämä Arjen timantteja- blogista lainattu ajatus aina mielessä: 

"Turhat, aiheettomat mölyt voi jokainen pitää mahassaan. Ne syövät ilon, tappavat luovuuden ja motivaation, lopettavat avoimen keskustelun. Niistä ei ole kenellekään mitään hyötyä tai iloa. Tuskin edes sille mölymaijalle tai -matille itselleenkään. Ei herkkänahkainen tarvitse olla, eikä ottaa itseensä noita mölytyyppien puheita, mutta miksi kenenkään pitäisi edes joutua kuuntelemaan sellaisia."

Näihin sanoihin on hyvä toivottaa kaikille mukavaa viikonloppua!!! ♥


6 kommenttia:

  1. :/ On se kyllä kumma, miten joillakin ihmisillä on käytöstavat totaalisesti hukassa. Ei voi ymmärtää :/ Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin eikö olisi fiksumpi olla hiljaa? Vaikken tiedäkään mitä on tapahtunut, niin koita unohtaa tuollaiset typerykset. Ne ei ole ollenkaan sun arvoisia <3

    Ihanaa viikonloppua myös teille <3

    P.s. Voisitko laittaa mullekin pari pullaa tulemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä!! Ei mua niinkään haittaa jos mua haukutaan ja mollataan, mä kestän kyllä sen, mutta sit kun mun läheisiä ruvetaan mollaamaan ja yritetään rikkoa välejä, niin sit alkaa mullakin jo pinna kiristyyn.... Kiitos Anu piristyksestä! ♥
      Joo mä laitan parit pullat tulemaan! :) Matkahuolto tietää varmaan jo valmiiksi mihin toimittaa.... ;)

      Poista
  2. Ompas osuva arjen timantin ajatus. Mä olen jo pidemmän ajan "purrut huulta" kommunikoidessa erään henkilön kanssa ja tämän henkilön viime viikon perjantain avautuminen on kyllä vetänyt tälllä viikolla mielen matalaksi. Ikävä kyllä tää henkilö on työkaverini, jonka kanssa joudun joka arkipäivä kohtaamaan. Tää on ollut ihan uutta mulle; yleensä siedän ihmisen, kuin ihmisen ja tulen hyvin jutttuun kaikkien kanssa. Mä en vaan voi käsittää tämän ihmisen ajatusmaailmaa! Tänäänkin työviikkokin piti vielä päättää aivan turhaan kinaan. Kun pääsin kotiin, kävin tekemässä parin tunnin maastolenkin ratsain Tippa-hepan kanssa se kyllä onneksi piristi. Kyllä nuo eläimet aiheuttavat jonkin verran harmaita hiuksia, mutta on ne kyllä kovin terapeuttisiakin. Tänään oli ihanan lämmin päivä ja aurinkokin paistoi. Pitäis täs lähteä viikonlopun herkkuostoksille. Pyh, pois paha mieli! Oikein hyvää viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpa inhottavaa.... :( Mikäköhän ihmisen ajaa siihen pisteeseen, että pitää toisia mollata ja kiusata ja haukkua ihan olan takaa.... Ilmeisesti henkiset ongelmat siihen usein on pääsyynä, mutta silti on erittäin vaikea ymmärtää näitä haukkujia. Tsemppiä! ♥ Ja toivottavasti asiaan saadaan jokin ratkaisu, ettei tarvitse ikuisuuksiin tuollaista jaksaa.
      Kyllä eläimet vaan on niin ♥ vaikka tosiaan välillä niitä harmaita hiuksia aiheuttavatkin!!

      Poista
  3. Herkullisen näköisiä puusteja ja lämmin ajatus <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)