lauantai 25. lokakuuta 2014

Ebolapiirakka


Ei saisi leikkiä vakavalla asialla, mutta nimesimme tämän mokkapalapiirakan työkavereiden kanssa ebolapiirakaksi. Syynä tietenkin se, että minä olen kipeänä sitä tehnyt, ja nyt piirakan välityksellä tartutan muillekin saman taudin! ☺ No, toivottavasti uhkakuva ei sentään toteudu!
Oikeasti piirakka on Tarun taikakakut -blogista löytynyt Masaliisa-piirakka. En tiedä mistä tämä nimi Masaliisa tulee, itse olen näitä aina kutsunut mokkapaloiksi. Mutta kyllähän se Masaliisa paljon hauskemmalta kuulostaa! :) Olen tehnyt tätä kerran aiemminkin, taisi olla omille kolmekymppisille, mutta sillon ohje jäi jakamatta. Tässä kuitenkin ohje meheviin mokkapaloihin, johon tulee superpaljon täytettä, nam! Koska täytettähän pitää olla ja PALJON! ☺Tein itse tällä kertaa vain yhteen piirakkavuokaan, eli puolitin ohjeen. Laitan tähän nyt kuitenkin tuon alkuperäisen ohjeen pellilliseen tai vaihtoehtoisesti kahteen piirakkavuoalliseen.

Masaliisa


3 munaa
3,75 dl sokeria
200 g sulatettua voita
2 dl maitoa
5,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta

Päällinen:
400 g tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
8 reilua rkl voita
6 rkl kahvia
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää sinne kylmä maito. Laita muna-sokeri-vaahtoon vuorotellen kuivia ja nesteitä. Jos teet pieniä piirakoita, pelkkä vuokien voitelu riittää (piirakkaa irtoaa tosi hyvin voidellusta vuoasta). Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Päällistä varten sulata kattilassa voi ja kun voi on sulanut, lisää loput aineet. Sekoittele kunnolla ja kaada pohjan päälle. Levitä nopeasti ja laita samantien nonparellit ennen kuin pinta kovettuu.
Lähestyvän Halloweenin vuoksi piti tietenkin koristella oranssi-mustilla rakeilla. Ja sopihan se samalla työpaikan väreihinkin! ;)


 Hei, arvatkaapas mitä! Meiän taisteluparista on jo tullut jonkunmoiset ystävät. Tai nahistelu jatkuu edelleenkin, mutta sellaisessa "toverillisessa" muodossa. Nyt ollaan jo niinkuin sisko ja veli! ♥

Give me five Bro!!! ☺

6 kommenttia:

  1. Mokkapalat on ihania! Oon huomannut et porilaiset ainakin sanoo masaliisaks tätä, sanookohan muutkin? Oli mikä oli, mutta hyvää on :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tää Masaliisa oli ihan uus nimitys mokkapaloille. Mutta hauska oppia eri maakuntien ruoka nimityksiä! :)

      Poista
  2. :) hauska on nimi. Toivottavasti tauti on taittumassa - liekö tuo sinun ebolasi tätä samaa kantaa kuin minun kesäinen tautini, joka ei ole parantunut kokonaan vieläkään! Heinäkuun alusta olen yskinyt ja yhä yskin!
    Ihanan näköinen on tuo piirakka ja just sopivan kokoinen.
    Ja Viskistäpä on kasvanut komea koira <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei...jatkuuko tämä yskä tosiaan niin kauan...*huoh*
      Kaikki yöt menee yskiessä ja jos vähänkin on jotain "kummaa" ilmassa, niin heti alkaa yskittään. Siis kaikki ihmeelliset hajut jne. Mystistä!
      Viski on jo komea, pienisuurimies! ♥

      Poista
  3. Mokkapalat on leivonnainen, joka menee mulla aina pieleen. Pohja jää joka kerta matalaksi, vaikka yrittäisin laittaa kuinka pieneen vuokaan tahansa. Siksi oon suosista jättänyt mokkapalojen leipomisen muille :)

    Ihanaa, että taistelupari alkaa hiljalleen tottua toisiinsa. Pian ovat varmasti ylimmät ystävät <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä teen yleensä mokkapaloja sillon kun tekee mieli leipoa, mutta en yhtään tiedä mitä leipoisin. Ja myös sillon teen mokkapaloja, kun tiedän että on tulossa suuri lauma lapsia kylään. Mokkapalat kun yleensä aina uppoavat lapsiin! :)
      Kauan se näemmä aikaa vie, että saadaan uusi järjestys laumaan. Jimi oli niin selkeä lauman pomo, että ei ollut tälläisiä vaikeuksia.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)