torstai 20. marraskuuta 2014

Minimunakkaat & Talviporter


..tai minimunamuffinit, niinku me nää nimettiin!☺
Syötiin näitä eilen iltapalaksi. Olivat kyllä erittäin hyviä ja helppotekoisiakin, mutta inhottavasti jäivät noihin muffinipapereihin kiinni... En tiedä missä oli vika.
Mutta hyvin me saatiin ne lusikan kanssakin syötyä, ei se makuun vaikuttanut.

Minimunakkaat (10 kpl)


4 munaa
loraus kermaa
1,5 dl juustoraastetta
100 g kinkkukuutioita
1 punainen paprika pilkottuna
1 pieni sipuli
1 rkl mantelijauhoa
suolaa, mustapippuria, oreganoa

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon muut ainekset. Säästä juustoraastetta vähän muffinssien päälle. 
Annostele taikinaa muffinssipellin syvennyksiin (voitele syvennykset tai käytä muffinssivuokia), laita päälle vähän juustoraastetta ja paista 200 asteessa kunnes pinta saa väriä.


Minimunakkaat saivat kaverikseen Muflonin Talviporterin (eli jouluoluiden testailu jatkuu). Täytyy sanoa, että tämä olut ei kyllä yhtään istunut omaan makuhermooni. Yleensä kyllä tykkään portereista ja stouteista, mutta mutta...jokin tässä tökki. Ensimmäiset sanat ekan hörpyn jälkeen tais olla kuta kuinkin "aika ilkeän makuista olutta". Käskin isännänkin maistaa ja hänen kommenttinsa oli että "en ole ehkä näin pahaa olutta ikinä maistanu". Tähän täytyy nyt huomauttaa, että isäntä on muutenkin enemmän lager-miehiä. 

 Beer Hunter's on vuonna 1998 perustettu yksityinen panimoravintola, joka vuoden 2012 laajentumisen ansiosta on saanut oluitaan laajemmalle levitykselle. Beer Hunter's sijaitsee Porissa. Panimon yhteydessä toimii myös Suomen ensimmäinen mallasviskitislaamo.


Harmi kun suomalaiselle oluelle pitää antaa tälläiset arviot, mutta nyt ei vaan istunu tämä maku mun suuhun. Joten omalta osaltani en voi tätä olutta suositella, mutta rohkean tietenkin kannattaa riski ottaa ja maistaa!
Mikäli tätä olette testanneet, niin kertokaahan tekin mielipiteenne kyseisestä oluesta.

Prosentteja tässä oluessa oli 6 % (HUI!!!) ja hintaa oluella on Alkossa 3,32 €.

6 kommenttia:

  1. Hauskan näköisiä muffareita! Ja kuulostavat hyviltä, pitää ihan testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli kyllä tosi hyviä! Olis vaan ehkä pitänyt tehdä sellaisiin silikonivuokiin, niin olis saanut paremmin ne irti! ☺ No ens kerralla sitten!!

      Poista
  2. Hauska idea tuo oluiden arvostelu :) Mä ennen join aika usein tummia oluita, mutta jotenkin se on jäänyt. Pitäis varmaan ostaa muutama kokeeksi. Minimunamuffinssit kuulostaa hyviltä, täytyy ehdottomasti kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ..etenkin kun arvostelut tulee täysin oluista mitään tietämättömältä ihmiseltä! ☺ Täysin puolueettomia mielipiteitä.

      Poista
  3. Kivoja munakasmunffineita. :) Noita voisikin tehdä joskus vaikka brunssipöytään... varmaan voi tehdä myös silikonimuottiin tai vastaavaan, josta munakkaat voisi sitten irroitella ennen tarjoilua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kannattaa tehdä silikonivuokiin. Niistä lähtee kyllä todella nätisti irti. Ovat hauskan näköisiä vuuissa tarjoiltuna (etenkin jos on värikkäitä vuokia) tai sit ilman vuokia. Molemmat toimii!!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)